Gado gado wraps

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gado gado at ik, in ieder geval bewust, voor de eerste keer enkele jaren terug op Bali. Tijdens ons verblijf daar in een heerlijke B&B in Jimbaran deden we een kookcursus waarbij we 's ochtends vroeg naar de markt gingen en daarna een complete rijsttafel kookten. Ik deelde al eerder de rendang en de pandan pannenkoekjes (kue dadar) die we toen maakten. Ook staat er al een lekker gado gado recept hier op de site. Toch deel ik vandaag weer een gado gado recept met jullie. Dit keer voor gado gado in een wrap! Niet zo traditioneel, wel heel lekker :-). Het lekkerste is natuurlijk om de pindasaus zelf te maken, maar als je weinig tijd hebt, kun je natuurlijk ook prima satésaus uit een pakje gebruiken. Stiekem doe ik dat zelf ook weleens ;-).

Gado gado wraps

Gado gado wraps

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 (volkoren) tortilla wraps
  • 4 hardgekookte eieren
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram taugé
  • 150 gram wortel (julienne gesneden)
  • 1/2 spitskool (julienne gesneden)
  • 300 gram pindasaus

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • kookpan en vergiet

Instructies

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in circa 7 minuten hard. Laat ze schrikken met ijskoud water en pel de eieren.
  2. Bereid de satésaus volgens de instructies.
  3. Was de taugé en kook (blancheer) dit 2 minuten. Spoel af met ijskoud water.
  4. Snijd de uiteinden van de bonen af, was de bonen en blancheer ook deze 2 minuten.
  5. Verdeel op de wraps de verschillende groenten. Maak af met een ei dat je in kwarten snijdt en satésaus. Enjoy!

One response to “Gado gado wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *