Vegetarisch: Indonesische gado-gado
- Door Judith Pagrach
- Zuid-Oost Aziatisch
- 9628 keer bekeken
- voor 3-4 personen
- Totale benodigde tijd

Gado-gado is een Indonesisch gerecht bestaande uit groenten, eieren en pindasaus. De allerlekkerste gado-gado die wij aten was op Bali, in een heel 'shabby' tentje, waar we voor €10,- een hele tafel vol lekkers hadden. Waaronder dus gado-gado. Het lekkerste is natuurlijk om een zelfgemaakte pindasaus te gebruiken, maar je kunt uiteraard ook kant-en-klare satésaus gebruiken. Gado-gado is het ideale bijgerecht bij bijvoorbeeld een rendang of maak er meteen een hele rijsttafel van :-)!
Ingrediënten
- 125 gram
- taugé
- 1
- wortel
- 1/2
- komkommer
- 100 gram
- sperziebonen
- 3
- eieren
- pindasaus
Benodigdheden
- kookpan
Instructies
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Snijd de wortel in dunne reepjes. Leg de wortel en de komkommer op een grote schaal, naast elkaar.
- Zet een pan water op. Wanneer het water kookt, voeg je de taugé en sperziebonen toe en kook je deze 3 minuten. Je hebt nu de groenten geblancheerd.
- Laat de taugé en sperziebonen goed uitlekken en leg ook deze op het bord.
- Kook de eieren en halveer ze. Leg je eieren op de groenten en giet net voor serveren de pindasaus over de gado-gado.
- Serveer met kroepoek*!
19 mensen willen het maken
10 mensen hebben dit recept gemaakt
Eén van mijn favoriete gerechten, met name in de zomer. Heerlijk!
Simpel en lekker :-)!
Kroepoek is niet vegetarisch natuurlijk
Scherp, ik pas het even aan!