Vegetarisch: Indonesische gado-gado

  • voor 3-4 personen
  • Totale benodigde tijd
Vegetarisch: Indonesische gado-gado

Gado-gado is een Indonesisch gerecht bestaande uit groenten, eieren en pindasaus. De allerlekkerste gado-gado die wij aten was op Bali, in een heel 'shabby' tentje, waar we voor €10,- een hele tafel vol lekkers hadden. Waaronder dus gado-gado. Het lekkerste is natuurlijk om een zelfgemaakte pindasaus te gebruiken, maar je kunt uiteraard ook kant-en-klare satésaus gebruiken. Gado-gado is het ideale bijgerecht bij bijvoorbeeld een rendang of maak er meteen een hele rijsttafel van :-)!

Ingrediënten

  • 125 gram
  • taugé
  • 1
  • wortel
  • 1/2
  • komkommer
  • 100 gram
  • sperziebonen
  • 3
  • eieren
  • pindasaus

Benodigdheden

  • kookpan

Instructies

  1. Snijd de komkommer in blokjes.
  2. Snijd de wortel in dunne reepjes. Leg de wortel en de komkommer op een grote schaal, naast elkaar.
  3. Zet een pan water op. Wanneer het water kookt, voeg je de taugé en sperziebonen toe en kook je deze 3 minuten. Je hebt nu de groenten geblancheerd.
  4. Laat de taugé en sperziebonen goed uitlekken en leg ook deze op het bord.
  5. Kook de eieren en halveer ze. Leg je eieren op de groenten en giet net voor serveren de pindasaus over de gado-gado.
  6. Serveer met kroepoek*!
*Kroepoek is niet vegetarisch. Wil je het vega houden? Gebruik dan alternatieven als cassave kroepoek of emping.
19 mensen willen het maken
10 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Vegetarisch: Indonesische gado-gado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *