Happy 2019! Terugblik op 2018 en start van de #budgetchallenge!

My Food Blog
Happy 2019! Terugblik op 2018 en start van de #budgetchallenge!

Happy New Year! Yes, het is vandaag de eerste dag van 2019! Kun je geloven dat het gewoon al tweeduizend en negentien is? Time flies when you’re having fun….

Ik wil eerst even kort terugblikken op 2018 met jullie. Want 2018 was echt een bijzonder jaar. Het was mijn eerste jaar als fulltime zzp’er. Weten jullie nog dat ik eind 2017 mijn baan had opgezegd? Needless to say was dat best wel spannend. Na een vakantie New York & Canada ging ik er vol goede moed tegenaan. Al snel na de vakantie begon mijn optimisme wat af te nemen, want wat als ik geen opdrachten binnen zou halen? Gelukkig waren die zorgen nergens voor nodig.

In de Bahama’s proefde ik deze lekkere, maar pittige conch salade

Al heel snel na de vakantie had ik mijn eerste klus te pakken. En dan meteen een hele toffe, bij Marktplaats/eBay. Wie had dat gedacht? Na een half jaar, zat mijn klus er daar op en ging ik weer op vakantie. Na de vakantie had ik een hele mooie nieuwe klus te pakken bij Koninklijke De Kuyper. Daar gaat mijn horeca hart natuurlijk wel iets sneller van kloppen.

Tof

Goed, het eerste jaar als fulltime ondernemer was dus succesvol te noemen. Verder ook op blog gebied veel toffe dingen:

Het mooie, groene Edinburgh
  • We maakten onze eerste persreis. Op uitnodiging van DFDS gingen we naar het betoverende Schotland. Een heerlijk combinatie van stad, natuur, hikes en natuurlijk foooood!
  • Met onze neus in de boter, want we maakten in november meteen ook onze tweede persreis. Het veelzijdige Berlijn had zo veel lekker eten. Tel daar een rijke historie bij op en je kunt je voorstellen dat wij ons prrrrima hebben vermaakt.
  • In december braken we op de site record na record. Elke dag zat ik weer met een grote grijns naar de bezoekersaantallen te kijken. Ik vind het zo leuk als jullie op mijn site komen. Laat ook vooral iets weten. Wat je van een recept vond, waar je nog behoefte aan hebt etc. We eindigden op bijna 60.000 unieke bezoekers. Say whut?! De meest populaire artikelen van 2018 waren: de pompoensoep van Jerome, Indiase curry madras, jachtschotel en 19 recepten die je kunt maken met rijpe bananen.
  • Maar liefst 2 persoonlijke fotoshoots dit jaar. Wieteke maakte in mijn keuken hele toffe foto’s. Ik werd professioneel opgemaakt en gecoiffuurd door Céline. Voor dit jaar was namelijk een van mijn doelen om iets meer van mijzelf te laten zien, dus wat is er dan beter dan een fotoshoot? In december organiseerde Francien van Heerlijke Happen een fotoshoot i.s.m. Keuken Kampioen en Ewouter. Ook hier heb ik leuke kiekjes aan overgehouden.
  • Samenwerkingen met ontzettend leuke merken. Onder andere Lidl, Kaartje2go en Marley Spoon.
  • We aten weer bij heel wat heerlijke restaurants. Het is zoooo leuk om uitgenodigd worden bij bijzondere plekken en dat we dit dan werk mogen noemen. Wow!
  • Het was ook het jaar van het vinden van balans. Misschien is het je opgevallen dat 2018 het eerste jaar was waarin er onregelmatiger dan normaal blogposts verschenen. De ene week elke dag, dan weer een week niet. Ik wilde de lol in het bloggen weer terugkrijgen en dat betekende mezelf minder ‘regels’ opleggen. Dat is gelukt! Ik heb bovendien ook veel achter de schermen gedaan. Bijvoorbeeld op het gebied van SEO en Pinterest. Ik ga wel proberen om in 2019 weer iets meer structuur aan te brengen. Maar dan zonder de lol erin te verliezen.

De plannen voor 2019

Eind 2018 vroeg ik op Instagram waar behoefte aan was qua challenge. Wat bleek? Er is massaal behoefte aan een budget challenge zo aan het begin van het jaar. Snap ik! Zo na de feestdagen…

Daarom gaan we in januari van start met de #MFBbudgetchallenge. Gedurende in ieder geval de eerste 2 weken van januari zul je recepten terugvinden op de site die goed zijn voor je portemonnee én voor jou. Ik zal ook mijn struggles daarin delen. Of zou het allemaal van een leien dakje gaan? Je zult het merken! Januari is dus lekker, gezond en goedkoop. Doe je mee met de budgetchallenge? Gebruik op social media #MFBbudgetchallenge! Deel ook jouw tips en creaties!

Koken met kids

Verder start in 2019 ook de rubriek ‘koken met kids’. De eerste recepten hiervan zijn al gemaakt, uiteraard mét kids. We hebben veel lol gehad met het creëren en het eten van deze recepten. Op de planning staat om meer recepten te maken die je samen met kinderen kunt maken!

Verder wil ik in 2019 verder groeien. Ik geniet ervan om te zien dat de blog groeit en ik wel meer mensen bereiken. De meer persoonlijke touch is me goed bevallen, dus daar ga ik zeker mee door. Wie weet, ga je ook wel vlogs van me zien in 2019. Ik vind het namelijk superleuk om nieuwe dingen te leren. Maar, zoals ik aangaf, de fun staat ook in 2019 hoog in het vaandel. Dus we nemen het even one step at the time.

Wat zijn jouw plannen voor 2019? En wat hoop jij in 2019 meer op myfoodblog te zien? Laat het weten in de comments of stuur me een mailtje.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Happy 2019! Terugblik op 2018 en start van de #budgetchallenge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *