Het perfecte (nazomer) etentje met vrienden organiseren doe je zo!

My Food Blog
Het perfecte (nazomer) etentje met vrienden organiseren doe je zo!

Gezelligheid, lekker eten, goed gezelschap. Hoe fijn is het om een etentje met vrienden te doen? Ik ben in ieder geval zeker fan. Af en toe is het doordeweeks samen een snelle hap, maar leuker vind ik het nog om er iets bijzonderders van te maken.

Etentje met vrienden én bruidsmeisjes

En dit keer wilde ik het extra bijzonder maken om meer dan 10 jaar vriendschap te vieren. Sowieso vind ik een etentje met vrienden dus altijd een goed en leuk idee. En heb ik dus helemaal geen reden nodig. Maar, meer dan 10 jaar vriendschap was toch wel een moment om even bij stil te staan. Extra bijzonder omdat deze meiden vorig jaar ook onze bruidsmeisjes waren. Zo waren we nog vrijgezelle studenten, en zo ben je allemaal echt volwassen. Met een eigen huis, een relatie of zelfs getrouwd.

We hadden met de meiden en aanhang al een datum staan en ik besloot een iets specialer diner te organiseren dan normaal. En toen kwam Kaartje2go ‘to the rescue’. Van Kaartje2go mocht ik uitnodigingen uitzoeken om te versturen. Je kent de site misschien van de verjaardagskaarten of verhuiskaarten, maar ze hebben dus ook een ruim assortiment aan uitnodigingen.

Trouwuitnodigingen, maar ook andere uitnodigingen. Een uitnodiging voor een high tea, tuinfeest of barbecue bijvoorbeeld. Het leek mij superleuk om uitnodigingen te maken voor het etentje. Er was ruime keuze, dus dat was nog lastig kiezen. Ik besloot echter dat het zo leuk was, dat ik er ook wel bijpassende menukaarten bij wilde. Het thema van de kaarten werd een lekker tropisch thema met ananassen en watermeloenen.

Uitnodiging etentje

Bij Kaartje2go kun je alle kaarten customizen. Kies de kaart die je het leukst vindt en bewerk naar hartenlust. Wat zet je op zo’n kaart? In ieder geval jouw naam en adres. Misschien is het leuk om iets te vertellen over de reden of het thema van het etentje (of laat het beeld op de kaart lekker voor zich spreken ;-)). Als je het nog niet van tevoren met elkaar hebt besproken, is het handig om op de kaart te vermelden dat mensen voor een bepaalde datum laten weten of ze er wel of niet bij zijn, RSVP’en. Op deze manier kun je daar rekening mee houden met de inkoop.

Bijpassende menukaarten

Eigen menukaarten maken

Als je meteen menukaarten mee bestelt, kun je deze op tafel leggen tijdens het diner. Zelf vond ik dat een erg leuk detail en ook bij onze gasten viel het goed in de smaak. Als je je menukaarten laat afdrukken, betekent dit wel dat je dus al ruim van tevoren je menu moet bedenken. Je kunt hier ook een beetje creatief in zijn. Zo schreef ik ‘soep van de dag’ op. Zodat ik op de dag zelf nog kon bepalen welke soep dat zou worden. Cryptisch omschrijven kan dus handig zijn ;-). Wil je niet zo cryptisch zijn? Bedenk dan een lekker menu met feestelijke recepten.

Feestelijke recepten

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk! Feestelijk staat niet gelijk aan ingewikkeld en als je er geen tijd voor hebt of gewoon niet zo’n keukenprins(es) bent, kun je ook een snelle makkelijke maaltijd maken. Of ook leuk: koken met vrienden. Ga lekker samen koken of vraag of iemand anders bijvoorbeeld een dessert meeneemt. Wat ik zelf altijd top vind voor eetfeestjes en etentjes met vrienden, zijn ovenschotels. Je hoeft dan tijdens de avond zelf niet lang in de keuken te staan.

Alternatieven voor etentje met vrienden: barbecue, high tea, borrel of brunch

Liever toch wat anders dan een klassiek etentje? Je kunt ook op een andere manier lekker eten met vrienden. Een barbecue is ook een leuke manier om lekker en feestelijk te eten met zijn allen of eet lekker tapas. Een beetje van jezelf en een beetje van de supermarkt. En wat dacht je van een high tea? Ben je meer een ochtendmens? Dan is een brunch misschien wat voor je! Lekker vers brood, eitjes en sapjes. Ook perfect tegen de kater ;-)!

Rest mij nog 1 tip: het is superleuk om nieuwe recepten te maken voor vrienden en ze op deze manier echt te verrassen. Maak het recept wat je in gedachten hebt, wel een keer van tevoren, want je wil niet stressen op het moment zelf of zelfs een mislukt gerecht (trust me, dat gebeurt je niet hoor, maar just to be sure ;-))…..

Advertorial – i.s.m. Kaartje2go

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *