Supersnelle schuimtaartjes & hét kerstmenu 2018

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Supersnelle schuimtaartjes & hét kerstmenu 2018

Met Delicieux van Lidl

Ben je al aan hebt aftellen naar kerst? Misschien heb je er heel veel zin in. Of misschien breekt je wel de paniek uit, omdat je nog geen idee hebt wat je moet maken? No worries! Ik help je een handje met het kerstmenu 2018. Ik heb een heerlijk 4-gangen menu samengesteld met de producten van Lidl & Lidl Delicieux.

Het kerstmenu 2018

Al eerder deelde ik het voorgerecht: de bresaola carpaccio met pistachenootjes. Een fijn gerecht om je kerstdiner mee te beginnen! Wat staat er verder op tafel? Ik hou je niet langer in spanning:
  • Voorgerecht: Carpaccio van bresaola met balsamicocrème en pistachenootjes (5 minuten)
  • Tussengerecht: Kreeften bisque met echte stukken kreeft (15 minuten voorbereidingstijd/ 45 minuten kooktijd)
  • Hoofdgerecht: Kiprollade met aardappelgratin, romanesco en cranberry compote (10 minuten voorbereidingstijd/ 1+ uur kooktijd)
  • Dessert: Supersnelle schuimtaartjes met pistachenootjes, balsamicocrème en aardbei (5 minuten)

Makkelijk & luxe

Zoals je ziet, heb ik met een aantal dingen rekening gehouden: weinig hands-on tijd, maar toch een groots resultaat met allerlei luxe ingrediënten. Daarbij heb ik er samenhang in aangebracht door een aantal ingrediënten te laten terugkomen. Zo is de cranberry compôte aanwezig in zowel het hoofdgerecht als het dessert. De pistachenootjes en balsamicocrème zijn aanwezig in zowel het voor- als het nagerecht. Al met al heb je zo een heel divers kerstmenu en tegelijkertijd een menu wat klopt en waarbij alles goed samengaat.

Het recept voor de bisque volgt binnenkort. De kiprollade en aardappelgratin kun je bij Lidl kopen en volgens de instructies op de verpakking bereiden. Voor de romanesco vind je hier een recept.

Printable kerstmenu

Om het nóg makkelijker voor je te maken, heb ik een leuke printable gemaakt. Een kerstmenu wat je zo kunt uitprinten! Zo ziet het er helemaal professioneel uit :-). Om de printable uit te printen, klik je er met je rechter muisknop op en klik je op 'afbeelding bekijken'.kerstmenu 2018 | makkelijk en indrukwekkendVoor de schuimtaartjes in het recept voor het kerstdessert heb ik als basis de merengues van Lidl Delicieux gebruikt. Deze vormen samen met de room de basis. Je kunt daarnaast zelf gaan variëren. Met fruitsoorten bijvoorbeeld. Ik ging voor de combinatie cranberry, pistachenootjes en aardbei. Dat smaakt lekker samen. Bovendien zijn er geen meer kerstige kleuren dan groen en rood, dus je sluit je diner zo zeker in stijl af!

Cranberry compôte

De cranberry compôte maakte ik zelf met verse cranberry's, maar deze kun je ook kant-en-klaar kopen. Als je de cranberry compôte ook zelf wil gaan maken heb je het volgende nodig:
  • 600 gram cranberry's
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelstokje
  • 175 gram suiker
  • 1 liter water
Wat komt er op jouw kersttafel?

Ingrediënten

  • 8
  • Lidl Delicieux merengue schuimpjes
  • 400 ml
  • verse slagroom
  • 8 el
  • cranberry compote
  • (zie intro)
  • handje pistachenoten
  • bakje
  • aardbeien
  • flesje Lidl Delicieux balsamicocrème

Benodigdheden

  • handmixer

Instructies

schuimtaartje voor kerst
  1. Hak de nootjes grof.
  2. Halveer de aardbeien.
  3. Klop de slagroom met de mixer lobbig.
  4. Leg op de 4 borden 1 merengue.
  5. Verdeel hier een lepel slagroom over, gevolgd door een lepel cranberry compôte.
  6. Leg hier weer een schuimpje op gevolgd door de slagroom.
  7. Decoreer met nootjes en aardbeien.
  8. Spuit op het bord, op een sierlijke manier, wat balsamicocrème.
Advertorial - i.s.m. Lidl
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

2 responses to “Supersnelle schuimtaartjes & hét kerstmenu 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *