Indiase curry madras

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Indiase curry madras

Met mijn Indiase roots ontkom ik er niet aan om een authentieke Curry Madras op myfoodblog te zetten. De Curry Madras dankt zijn naam aan de plaats Madras, waar de Britse handelaren in 1640 aan land kwamen in India.

Curry Madras uit Madras

Een Curry Madras kent vele variaties. Niet alleen in India, wat natuurlijk een groot land is. Maar ook zijn er diverse Westerse invloeden. Deze Curry Madras is gebaseerd op hoe ze hem maken in Madras. De streek waar deze currysoort oospronkelijk vandaan komt. Door het gebruik van kokosmelk, kurkuma, rode peper en limoen is deze curry, zacht, pittig, zoet en met een klein zuurtje. Kenmerkend is de tomaat, die in combinatie met de overige ingrediënten zorgt voor een oranje-rode kleur.

Voor erbij

Deze variatie is gemaakt met kip, maar kan ook weggelaten worden of vervangen worden door rund of lamsvlees. Om het gerecht af te maken, kun je er heerlijke geroosterde bloemkool bij eten, rijst of naan!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipfilet
  • (in blokjes van circa 5 x 5 cm gesneden)
  • 2 tenen
  • knoflook
  • (fijngesneden)
  • 2 cm verse gember
  • (fijngesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 1 witte
  • ui
  • (fijngesneden)
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit een blik of pak)
  • 1 tl
  • gemalen kurkuma
  • 1/2 tl
  • gemalen komijnzaad
  • 1/4 tl
  • gemalen korianderzaad
  • sap van 1
  • limoen
  • 150 ml
  • kokosmelk
  • scheutje
  • olie (bijvoorbeeld kokosolie of pindaolie)
  • voor erbij: geroosterde bloemkool en naan of rijst

Benodigdheden

  • diepe koekenpan
 

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook, gember, rode peper, witte ui en droge kruiden toe (kurkuma, komijnzaad, korianderzaad). Laat enkele minuutjes bakken.
  3. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak goed door. Roer af en toe om.
  4. Nadat de kip doorbakken is, voeg je de tomatenblokjes,  limoen en kokosmelk toe. Laat enkele minuten op het vuur staan om te verwarmen.
curry madras maken
40 mensen willen het maken
44 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

3 responses to “Indiase curry madras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *