Geroosterde tomatensoep

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat is de eerste soep waar je aan denkt als je denkt aan 'soep'? De kans is groot dat het tomatensoep is (en nee, niet alleen omdat je door de titel al een beetje werd geprimed ;-)). Tomatensoep is hartstikke bekend en iedereen heeft er wel zijn eigen versie van. Maar wist je dat het heel erg lekker is om de tomaten eerst te roosteren? Hierdoor hebben ze nét even wat meer smaak en heb je verder weinig nodig. Ik roosterde de tomaten in olijfolie en kruiden en pofte meteen de knoflook mee! Het scheutje room op het einde maakt het extra romig. Je kunt dit echter ook prima achterwege laten of vervangen door bijvoorbeeld kokosmelk of soja room. Hoe eet jij je tomatensoepje het liefste?

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 roma tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 takje verse basilicum
  • 1 liter water
  • 1 tl maizena
  • 2 el verse slagroom*
  • snuf zout
  • zwarte peper naar smaak
  • *Maak je een vegan of lactosevrije variant? Laat dit dan achterwege of vervang door kokosmelk!

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. soeppan
  3. staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg de knoflooktenen met schil en al in de ovenschaal. Halveer de tomaten en leg ze met de platte kanten naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en Italiaanse kruiden.
  3. Rooster ca. 15 minuten in de oven.
  4. Haal (met een mesje) het schilletje van de knoflook en doe dit samen met alle andere ingrediënten uit de ovenschaal in de pan.
  5. Voeg water, peper, zout en basilicum toe en laat enkele minuten koken.
  6. Na enkele minuten voeg je de maïzena toe en draai je het vuur laag. Roer door totdat je ziet dat de soep wat dikker begint te worden.
  7. Tot slot giet je er wat room in.
  8. Garneer met een takje basilicum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *