Biefstukreepjes met noodles en een snelle saus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Doordeweeks moeten eten vooral snel zijn! Dat is in de meeste huishoudens zo en ook hier, ondanks dat ik foodblogger ben, is dat niet anders. Werk, sporten, andere activiteiten. Doordeweeks is er vaak niet de tijd (en de puf!) om uitgebreid in de keuken te staan. En wat maak je dan? Wat we vaak lekker vinden én wat snel is, is wokken. Dit keer wokten we met een hele simpele saus: een met sojasaus, honing, bosui en knoflook. That's it. Het vlees marineer je even en vervolgens bak je het in de wok. Eerst zonder saus zodat je het écht wokt en dus niet kookt. Als het gaar is voeg je de saus weer toe en dik je hem in met maizena. Ik garandeer je: dit gerecht is erg lekker én in minder dan 20 minuten klaar!

Biefstukreepjes met noodles en een snelle saus

Biefstukreepjes met noodles en een snelle saus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuien
  • 1 winterpeen
  • 1/2 tl sesamzaad
  • 1/2 tl maizena
  • 1 tl arachideolie (of zonnebloemolie bijvoorbeeld)
  • 225 gram rijstnoodles

Benodigdheden

  1. wok
  2. pan om de noodles in te weken

Instructies

  1. Snijd de biefstukken in blokken van ca. 5 x 5 cm (of reepjes van 5 x 1 cm).
  2. Pers de knoflook uit en meng samen met de honing en sojasaus.
  3. Snijd de witte onderkant van de bosuien af en snijd deze fijn. Meng dit door de saus en giet deze saus over de biefstukblokjes heen.
  4. Snijd het groene gedeelte van de bosui in ringen en bewaar dit in een bakje.
  5. Snijd de winterpeen in kleine blokjes en leg deze blokjes in de kom bij de groene bosui ringen
  6. Bereid de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  7. Zet intussen de wok op hoog vuur en giet de olie in de pan. Haal de biefstukblokjes uit de marinade en bak deze in enkele minuten op hoog vuur gaar. Voeg nu de marinade weer toe aan de pan en doe de maizena erbij zodat de saus indikt.
  8. Serveer de noodles met daarop het vlees en garneer met de groentes en sesamzaad.

Een reactie op “Biefstukreepjes met noodles en een snelle saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *