Groene lasagne

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redelijk goed verborgen zitten, is het ook ideaal om kinderen hun groenten binnen te laten krijgen.

Groene lasagne

Groene lasagne

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 lasagnevellen
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 250 gram (biologische) kastanjechampignons (in kwarten gesneden)
  • 250 gram passata di pomodori
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde oregano
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten
  • 1/4 tl zwarte peper
  • snufje zout
  • scheutje olie (kokosolie of zonnebloemolie bijv.)

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. hakmolen, blender of staafmixer
  3. wok

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Giet wat olie in de wok en gooi hier de courgette bij. Pers de knoflook uit en breng op smaak met zout, peper en de helft van de oregano en wok enkele minuten totdat het gaar is.
  3. Houd het vuur aan, doe de courgette in een bakje en bak nu de champignons. Wanneer deze gaar zijn, kun je ze bij de courgette gooien.
  4. Verdeel de helft van het courgette-champignon mengsel over de ovenschaal. Leg hier 3 lasagnevellen bovenop (of zoveel je nodig hebt).
  5. Vervolgens giet je de passata er overheen en breng op smaak met zwarte peper en de resterende oregano gevolgd door de resterende groenten.
  6. Dek af met lasagnevellen.
  7. Pureer de spinazie en roer hier de ricotta doorheen.
  8. Giet dit mengsel over de lasagne en bak de lasagne 25 - 30 minuten. Haal de lasagne er 5 minuten voor het einde uit, strooi de pijnboompitten er overheen en bak nog even.

2 reacties op “Groene lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *