Vietnamese noodle salade

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele Vietnamese salade gaat er bij mij wel in.

Vietnamese noodle salade

Vietnamese noodle salade

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram rijstnoodles
  • 1 komkommer (ontdaan van zaadlijsten en in dunne plakjes gesneden)
  • 100 gram wortel (Julliene of in dunne linten gesneden)
  • 1 blik mini mais
  • 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • voor de dressing:
  • 1 el fijngesneden munt
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 rode peper (in dunne ringen gesneden)
  • 1 tl vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • voor de kip:
  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • 1/2 rode peper (fijngesneden)
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan (voor de noodles)

Instructies

  1. Meng de knoflook, sjalotjes, rode peper, vissaus en sojasaus en leg hier de kip in te marineren, in een aflsuitbaar bakje. Zet dit 15 minuten in de koelkast en ga intussen verder met de rest van de salade.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet dit apart.
  3. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
  4. Leg de noodles in een kom en meng met de komkommer, wortel, bosuien en mais.
  5. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de kip goudbruin en gaar en verdeel de kipstukjes over de salade.
  6. Maak af met de dressing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *