Madaq: bonbons, chocolade en macarons

  • Madaq
  • Pauwelstraat 11
  • Nijmegen
Madaq: bonbons, chocolade en macarons

Laat je onderdompelen in de chocoladewereld van Nijmegen

Aan de Pauwelstraat in Nijmegen zit een chocoladeschat verborgen, namelijk: Madaq Chocolaterier. De geur van cacao verwelkomd je in deze prachtige zaak met ontzettend lieve en gastvrije medewerksters. Gastvrijheid staat bij Madaq hoog in het vaandel. Iedereen is welkom en wordt ontzettend hartelijk begroet en geholpen. De ene klant komt een lekker ijsje halen voor onderweg, de andere klant komt voor een warm drankje en neemt plaats aan het tafeltje en weer een andere klant komt om een prachtig cadeau te kopen met mooie verpakte bonbons of macarons. 

Madaq boutique

De boutique in Nijmegen is ontzettend mooi en je kijkt je ogen uit: overal bonbons, macarons, ijs, mooie verpakkingen, bloemen, leuke muziek en ook mogelijkheden om je ijsje lekker op te eten in de boutique of buiten op een bankje. Het is voor mij als chocoladeliefhebber echt een paradijs om rond te lopen. 

Madaq staat bekend om hun zelfgemaakte chocolade. De recepten en smaakcombinaties zijn geïnspireerd uit de Noord-Afrikaanse keuken. Zo betekend Madaq “smaak” in het Berbers. Alle chocolade wordt gemaakt in hun eigen atelier. Dit zorgt ervoor dat zij hun producten transparant en eerlijk kunnen maken. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten van natuurlijke afkomst zijn en met een bijzondere herkomst. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productieketen van alle ingrediënten transparant is, waardoor zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.  

Klein kunstwerkjes

De bonbons zijn allemaal kleine kunstwerkjes. Ze hebben ontzettend veel keuze, zo hebben ze ook een groot aanbod in vegan bonbons. Alle bonbons zijn echt een enorme smaakbeleving. Zo is bijvoorbeeld de bonbon: passionfruit, raspberry & pistachio een van mijn favorieten, en de vegan bonbon: pecan & madagascan vanilla. Ook zijn er macarons te krijgen, ook dit zijn mini kunstwerkjes met zo’n ontzettend lekkere smaak. Ze zijn luchtig maar toch crunchy en ze zijn zoet maar ook weer een beetje hartig, echt heerlijk! De macarons liggen ook allemaal in de vitrine zodat je precies uit kan zoeken welke smaak je wilt hebben. Bij Madaq kan je leuke doosjes met bonbons kopen, maar je kan ook een box zelf samenstellen met de bonbons of macarons die jij het lekkerste vindt! Mega leuk als cadeautje want er wordt veel aandacht besteed aan de verpakkingen, ze zien er prachtig en chique uit en het wordt heel erg mooi ingepakt. Zo kan je bijvoorbeeld het lintje om het doosje personaliseren. Hier kan je een lieve boodschap of een naam op laten zetten. 

Je kan bij Madaq dus lekkere bonbons en macarons kopen voor jezelf, of als prachtig cadeau. Maar mocht je dan toch binnenlopen, of toevallig in Nijmegen zijn, dan hebben ze ook lekkere to-go specialiteiten, namelijk: drankjes je en ijs! Zelf koos ik voor een matcha latte met kokosmelk die de medewerkster voor mij maakte. Ook heb ik de iced moroccan coffee geproefd, aanrader! Je kan de drankjes zowel koud als iced krijgen. Perfect voor warme en koude dagen dus! 😉 Op de warme dagen kan je ook lekker ijs krijgen voor een leuk prijsje: voor 2,20 euro heb je al een scoop! Ze hebben de keuze uit verschillende smaken ijs. Ook hier geldt weer dat ze alles zo natuurlijk en vers mogelijk houden. In het aardbeien ijs proef je de structuur van de aardbeien gewoon nog en voor een bak pistache ijs, gebruiken ze wel 900 gram aan pistache noten! Over dat pistache ijs gesproken… abnormaal lekker. Dit is dan ook een grote favoriet onder de bezoekers. Madaq Nijmegen is open tot half 10 s ’avonds, ideaal om nog eventjes in de avond te genieten van een ijsje of lekker drankje voor onderweg, of gewoon bij het gezellige en gastvrije Madaq.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *