Vegetarisch barbecueën: verrassende groentegerechten die zelfs vleeseters overtuigen

My Food Blog
Vegetarisch barbecueën: verrassende groentegerechten die zelfs vleeseters overtuigen

Barbecueën en vlees lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk aan speklapjes, hamburgers en satéstokjes. Het is wat je standaard op de grill verwacht. Maar wist je dat groenten minstens zo goed, en soms zelfs beter, scoren op de barbecue? Of je nu vegetariër bent of gewoon zin hebt in iets anders dan een lading vlees. Deze creatieve veggie BBQ-ideeën zorgen voor gegrilde gezelligheid zonder concessies aan de smaak.

Geen zin om alles zelf te regelen? Dan kun je ook gaan voor gemak en variatie met de A-Z Barbecue Service. Zij bezorgen complete BBQ-menu’s aan huis, inclusief vegetarische opties die je zelf nauwelijks hoeft klaar te maken. Lekker makkelijk en toch feestelijk.

1. Gegrilde bloemkoolsteaks met pittige chimichurri

Bloemkool is het ultieme BBQ-wonder. Snijd dikke plakken, bestrijk ze met olie, komijn en paprikapoeder en leg ze op een hete grill. Serveer met chimichurri, dat pittige sausje met peterselie, knoflook, chili en olie. Je hebt een gerecht dat niemand wil missen op z’n bord.

2. Paprika’s gevuld met feta, tomaat en munt

Deze kleurrijke smaakbommetjes zijn heel makkelijk te maken. Snijd paprika’s doormidden, vul ze met verkruimelde feta, cherrytomaatjes en verse munt. Grill ze tot de randen licht geblakerd zijn. Lekker als bijgerecht of als lichte maaltijd met couscous erbij.

3. Portobello’s als burger

Portobello’s zijn een ideale vleesvervanger. Groot, stevig en bomvol umami. Marineer ze in balsamico en sojasaus, grill ze aan beide kanten en serveer ze op een broodje met aioli en gegrilde ui. Niemand die nog vraagt naar een hamburger.

4. Maiskolven met limoenboter en Parmezaan

Een klassieker met een twist. Rooster hele maiskolven tot ze goudbruin zijn en bestrijk ze daarna met een mengsel van gesmolten boter, limoenrasp, knoflook en een snufje chili. Strooi er flink wat Parmezaan overheen en je hebt een absolute hit op tafel.

5. Gegrilde perziken met honing en geitenkaas

Een toetje van de barbecue? Zeker weten. Halveer perziken en leg ze met de snijkant op de grill. Serveer ze met zachte geitenkaas, honing en wat fijngehakte pistache. Zoet, hartig en totaal onweerstaanbaar.

Vegetarisch barbecueën is allesbehalve saai

Het leuke aan vega barbecueën is dat je creatief moet zijn. En juist dat levert verrassende combinaties op. Denk aan halloumispiesjes met citroen, wraps met gegrilde groenten en hummus of zelfs pizza’s van de grill. Door te variëren met marinades, verse kruiden en dressings houd je het spannend en smaakvol.

Wil je het jezelf gemakkelijk maken of heb je geen zin om de halve dag in de keuken te staan? Dan is het helemaal geen slecht idee om een barbecue op maat te laten bezorgen. Met vegetarische opties die net zo feestelijk zijn als het traditionele vleesaanbod. De A-Z Barbecue Service regelt alles tot in de puntjes. Jij hoeft alleen nog maar te grillen.

Zin gekregen om de barbecue aan te steken? Laat het vlees gerust een keer liggen. De groenten stelen dit keer de show.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *