AYA: Aziatisch restaurant in Nijmegen

  • AYA
  • Dommer van Poldersveldtweg 71
  • Nijmegen
AYA: Aziatisch restaurant in Nijmegen

“Het gevoel van thuiskomen op een plek waar je nog nooit bent geweest” dat is de beschrijving van Aya, en wat klopt het! Ik heb deze fantastische plek mogen ervaren en ik neem jullie graag mee.

Aziatisch restaurant in Nijmegen-Oost

Aya is een Aziatisch restaurant en ligt gelegen in Nijmegen Oost. Het restaurant heeft een leuk en ruim terras, versierd met bloemen, lampjes, leuke kussentjes en veel kleur.  Leuk feitje: Aya staat voor kleurrijk. Dat is het restaurant zeker en het doet veel goeds voor de gezellige sfeer. In alle hoeken van het restaurant zijn leuke eyecatchers te vinden, zoals kookboeken, beeldjes, schilderijen, noem maar op. Het gaf een echt huiskamer gevoel, echt thuiskomen op een plek waar je nog nooit bent geweest dus. Het personeel is uiterst vriendelijk. We bezochten Aya op een maandagavond en het restaurant was gezellig druk, niet alleen de gasten, maar ook het personeel was erg gezellig en behulpzaam. 

Natuurwijn en lekker eten

Het kleurrijke Aya uit zich niet alleen in het restaurant, maar ook in de Aziatische gerechten. De eigenaar van het restaurant en tevens chef: Ate, neemt je mee naar de Aziatische keuken, en dat allemaal in het gezellige Nijmegen Oost! 😉 Aya serveert als een van de weinige restaurants in Nijmegen natuurwijnen. Ofwel wijn met zo min mogelijk ingrepen van de wijnboer. Erg leuk om een keer te proberen! De Meinklang is een oranje natuurwijn die ruikt en smaakt naar fruit en bloemen. Heel erg toegankelijk maar zeker een andere smaak dan “gewone wijn”, leuk om te proberen dus! Ik heb ervan genoten. Naast natuurwijnen serveert Aya ook speciaalbiertjes en cocktails. We hebben ook de Mai Thai gedronken, heerlijk! Fris en pittig door hun eigen draai aan dit drankje. Neem vooral eens een kijkje bij de verschillende cocktails die ze serveren als je Aya bezoekt. 

Borrelhapjes

Op de menukaart van Aya zijn ook borrelhapjes te vinden. Zoals empings, takoyaki of een (grote!!!) borrelplank (die zag ik namelijk voorbij komen 😉). Wij topten ons diner af met onigiri en gyoza’s. De onigiri zijn een soort van rijstballen, wij kozen voor de versie met spicy salmon in plaats van de vegan versie. Een rijsthapje met spicy salmon, sesam en de Japanse mayoniase: Kewpie, heerlijk! De gyozas hebben een vegan en een varken variant. Wij hebben de vegan optie gekozen. Zoals je op de foto ziet, is er een heerlijk crispy laagje over de gyozas gemaakt dat een lekkere extra bite geeft. Natuurlijk afgetopt met soja, sesam en lenteuitjes. 

De lekkerste miso ooit!

Als voorgerecht hebben wij de kinilaw gekozen. Dit is een Filipijns rauw visgerecht gemaakt met de Dutch Yellowtail vis. Het recept is afgemaakt met gerookte rode ui, koriander en rode peper. Een lekker voorgerecht die leuk is om te proberen! Daarnaast kozen we voor de Miso Aubergine. Dit is denk ik een van de lekkerste gerechten die ik ooit heb geproefd, en dat is niet overdreven! Het is gemaakt van bereide aubergine met daaroverheen de lekkerste miso die ik ooit heb geproefd. Miso is een soort van dikke soyabonen pasta. De smaak is lastig te omschrijven: zoet, zout maar ook weer hartig. Het doet mij denken aan salted caramelsmaak. Het gerecht is afgetopt met kruimels, sesam en bieslook. Woorden doen te kort, wat een smaakervaring! 

Tantanmen ramen & gochujang fried rice

De menukaart heeft naast de “algemene” hoofdgerechten ook een lijstje met alle noodle gerechten die ze aanbieden. Wij kozen hier voor de vega versie van de tantanmen ramen. Lekkere dikke noodles met vegetarisch gehakt, paksoi, een gemarineerd eitje, gedroogde tomaatjes en bosui. Ontzettend lekker! De noodle recepten van Aya zijn in verschillende versies te kiezen, zo zijn er bijvoorbeeld vegan opties, vegetarische opties en opties met kip, varken of gehakt. Voor ieder wat wils dus! Naast de noodles hebben wij ook een “algemeen” hoofdgerecht gekozen: de gochujang fried rice. Ook bij deze hoofdgerechten is er ook veel keuze tussen de opties die vegetarisch zijn, vegan of met vlees. Wij kozen voor de vegetarisch optie met bloemkool. Dit was tevens niet te merken want de bloemkool was zo ontzettend lekker gemarineerd dat het leek alsof wij echte kip aan het eten waren. Het is een lekker Koreaans rijstrecept met kimchi, ei en nori. 

Aya heeft een dessertkaart met bijvoorbeeld een kaasplankje of pavlova. Wij kozen voor een kop koffie, waar we een kokosmakron bij kregen. 

We hebben ontzettend genoten bij Aya, van zowel de gerechten, de drankjes, de ambiance en het personeel. Het is echt thuiskomen op een plek waar je nog nooit bent geweest: het gezellige huiskamergevoel van het restaurant en de medewerkers, gecombineerd met het ontdekken van de verschillende Aziatische gerechten en drankjes. Het is de perfecte plek voor lunch of diner, door de uitgebreide menukaart. Tevens kan je er hangen en borrelen, door het grote aanbod van speciaalbiertjes tot natuurwijnen en van cocktails tot limonade, en niet te vergeten: de lekkere borrelhapjeskaart! 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *