Kreeften, kip, eten zonder poespas. Dat is wat je krijgt bij MaMa Kelly.
Een bijzondere locatie: het ketelhuis van de oude Caballerofabriek. Hier draaiden ze vroeger de sigaretten! Na enkele jaren leegstand is er nu een mooie nieuwe bestemming gevonden: een restaurant. Wat leuk is, is dat de oude details meer dan bewaard zijn gebleven wat zorgt voor een stoere industriële look. Zonder ongezellig te zijn. Dat is niet gek, één van de eigenaren is interieurontwerper en heeft onder meer Stan & Co in Utrecht ontworpen. Deze heren weten dus hoe het moet.
Eten met je handen
Om ze de eerste 3 maanden op weg te helpen, hebben ze de hulp ingeschakeld van Ijsbrant Wilbrennink, die ken je misschien wel van de programma’s van Herman den Blijker. Ijsbrant heeft een geheel eigen filosofie over eten: eten moet vooral met je handen! Als je hier de dorade bestelt, dan is dat een hele beleving en word je geacht die met je handen te eten. Evenals de kip, of course. Ze hebben hier trouwens twee specialiteiten: kip en kreeft! En ja, je kunt ook andere dingen krijgen, maar de hoofdattracties zijn toch wel de kip en de kreeft. Kijken jullie mee naar een sfeerimpressie van MaMa Kelly?
Eindoordeel MaMa Kelly
Kreeften, kip, eten zonder poespas. Dat is wat je krijgt bij MaMa Kelly. Alles van de beste kwaliteit zonder er te veel aan te sleutelen. Je kunt daarna meteen door borrelen, want een van de beste cocktailmixers van Nederland staat hier dagelijks te shaken. Zorg wel dat één persoon de BOB is, want het makkelijkste kom je hier met de auto!
Pluspunten
- Puur eten
- Gebruik van goede, vooral lokale, ingrediënten
- Unieke locatie
- Eten is een beleving
- 3 gedeeltes: een voor 'intieme' diners, een borrelruimte en een ruimte voor grote groepen. Zo heb je geen last van bijvoorbeeld grote groepen
Minpunten
- Lastig bereikbaar met het OV
- Betaald parkeren
-
Eindoordeel