Courgette ovenschotel met gehakt
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
De courgette, een veelzijdige groente boordevol gezondheidsvoordelen, speelt de hoofdrol in ons recept voor de courgette ovenschotel met gehakt. Deze smakelijke schotel combineert de sappige zachtheid van courgette met de rijke smaken van gehakt en paprika, en doet denken aan het heerlijke comfort van lasagne. Het is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook echt comfort food en helemaal in het seizoen.
Serveer er rustiek brood, pasta of quinoa bij en je hebt een heerlijke en gezonde avondmaaltijd. Optioneel vegetarisch en zelfs veganistisch!
Courgettes zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen en bevatten vitaminen zoals C en B6, evenals mineralen zoals kalium. Bovendien zijn ze caloriearm en rijk aan antioxidanten. Deze ovenschotel is een ideale manier om van de overvloedige courgetteoogst te genieten terwijl je je lichaam voedt met voedzame ingrediënten.
Met het courgetteseizoen op zijn hoogtepunt, is dit recept een geweldige manier om te profiteren van de verse courgettes die nu in overvloed verkrijgbaar zijn. De combinatie van courgettes, rode paprika en een heerlijke tomatensaus maakt het gerecht licht en smaakvol, perfect voor zowel nazomerse dagen als de regenachtige herfstdagen.
Dus, laten we de oven voorverwarmen, deze smaakvolle "courgette ovenschotel met gehakt" bereiden en genieten van een verrukkelijke maaltijd die zowel je smaakpapillen als je gezondheid zal verwennen.
Courgette ovenschotel met gehakt
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 300 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 500 ml passata di pomodoro
- 2 el groene pesto
- 50 gram (plantaardige) kaas
- scheutje olie om in te bakken (bijvoorbeeld avocado olie)
Benodigdheden
- ovenschaal (ik gebruikte er 1 van 15 x 25 cm)
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C (heteluchtoven).
- Maak met behulp van een kaasschaaf of mandoline dunne plakjes van de courgette en bak deze in de pan.
- Haal de courgette uit de pan en laat drogen op een stukje keukenpapier.
- Doe olie in de koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gehakt en kruiden toe en bak rul. Voeg de passata toe en draai het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verdeel de helft van de courgetteplakjes op de bodem van de schaal en smeer in met pesto.
- Verdeel hier de helft van het gehaktmengsel op en strooi de paprika er overheen.
- Breng dan een laagje courgette aan gevolgd door de andere helft van het gehaktmengsel en maak af met de geraspte kaas.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Serveer met rustiek brood, pasta of quinoa.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 454 | Calorieën uit vetten 211 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 45% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi Judith,
Ik kan het aantal calorieën niet vinden op de site.
Hi Ingrid, dat klopt, van die nieuwe recepten zijn deze nog niet gedaan omdat ik momenteel met zwangerschapsverlof ben :)