Gnocchi uit de oven met brie en romige pompoen 🍂🧀

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Oké, ik hoor je al denken: "Weer zo'n ingewikkeld recept dat uren duurt?" Nope! Dit gerecht is zó makkelijk dat je het zelfs na een drukke werkdag nog even in elkaar flanst. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal lekker en gezond eten, maar wie heeft daar nou tijd voor? Precies, daarom is dit recept perfect voor jou!Waarom je dit wilt maken? Nou, het is:

  • Romig (zonder dat je een liter room erin gooit)
  • Bomvol pompoen (hallo herfst! 🎃)
  • Met gesmolten brie (need I say more? 🧀)
  • Supermakkelijk (één ovenschaal en klaar!)

Kortom: dit is jouw nieuwe favoriete doordeweekse maaltijd. Beloofd!

 

Gnocchi uit de oven met brie en romige pompoen 🍂🧀

Gnocchi uit de oven met brie en romige pompoen 🍂🧀

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 g verse gnocchi (uit het koelschap van de supermarkt)
  • 425 g pompoenpuree (ik gebruik die van koro.nl gebruik de code MYFOODBLOG voor korting!)
  • 250 ml melk
  • 1/2 tl knoflookpoeder (vers is lekkerder maar wie heeft daar tijd voor?)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 400 g pompoenblokjes uit de oven met geroosterde paprikapoeder
  • 1 el (avocado-) olie
  • 6 plakjes brie (of meer we judgen niet)
  • 300 g vegetarische worstjes (voor de proteïne-lovers onder ons)
  • 1 el geroosterde pijnboompitten (Koro)

Benodigdheden

  • ovenschaal (of 2 kleine ovenschaaltjes)

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 200°C. Gooi de gnocchi en pompoenblokjes in een grote ovenschaal. Strooi de helft van het paprikapoeder over de pompoen en besprenkel alles met olie. Zet 25-30 minuten in de oven.
  2. Ondertussen (lees: terwijl je Netflix aanzet) meng je de pompoenpuree met melk, kaneel, de rest van het paprikapoeder en knoflookpoeder.
  3. Bak de worstjes. Tip: doe ze gewoon in de oven als je geen zin hebt om een pan af te wassen. We've all been there.
  4. Snijd de worstjes in stukjes. Of niet, als je lui bent.
  5. Haal de ovenschaal eruit, gooi alles bij elkaar en roer even door. Strooi er pijnboompitten overheen en leg de brie erop. Nog 10 minuutjes de oven in en klaar!
En voilà! Een maaltijd die eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je eigenlijk gewoon Netflix hebt gekeken. Wie zegt dat gezond eten moeilijk is? 😉Eet smakelijk en vergeet niet om een foto te delen met #myfoodblog als je dit maakt. Kan ik lekker meegenieten! Hier vind je nog meer lekkere pompoenrecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *