Pasta met sardientjes (pasta con le sarde)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pasta con le sarde is een Italiaans gerecht: pasta met sardientjes. Normaliter gebruik je er verse sardines voor, maar met sardines uit blik gaat het ook prima. Let er wel op dat je dan die op olijfolie neemt bijvoorbeeld. Vaak zit er in de sardientjes (in blik) nog wel een graat. Haal die er van tevoren uit of vertel in ieder geval aan je tafelgenoten dat ze deze er zelf even uit moeten halen ;-). De 'pasta' die je op de foto ziet is parelcouscous, een soort kruising tussen pasta en couscous. In oktober hadden we uit Canada een kilootje meegenomen, maar ook in Nederland is het verkrijgbaar, bij bijvoorbeeld AH.

Pasta met sardientjes (pasta con le sarde)

Pasta met sardientjes (pasta con le sarde)

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardientjes (ca. 200 gram)
  • 1 venkelknol
  • 4 grote trostomaten
  • 1 tl venkelzaad
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1/2 citroen
  • grofgemalen zwarte peper
  • handje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • scheutje olijfolie
  • 150 gram pasta om erbij te serveren

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Snijd de bovenkant en de onderkant van de venkelknol af en hak wat je overhoudt in kleine stukjes.
  2. Giet wat olijfolie in de pan en bak de venkel enkele minuten, totdat deze zachter wordt. Voeg de knoflook, tomaat, venkelzaad, citroenrasp, citroensap, sardines en zwarte peper naar smaak toe en draai het vuur lager.
  3. Laat het geheel zo'n 10 minuten op laag vuur sudderen.
  4. Serveer met pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *