Pompoen à la Ottolenghi
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd40 minuten

Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van de keuken van Ottolenghi. Hij weet me telkens weer te verrassen met zijn heerlijke Midden-Oosterse getinte recepten. Dit keer een recept voor pompoen, geïnspireerd op zijn recept. Ik heb zijn recept iets vereenvoudigd zonder daarbij aan smaak te hoeven inleveren. Deze geroosterde Midden-Oosterse pompoen is lekker met een (couscous- of freekeh)salade of geroosterd vlees

Pompoen à la Ottolenghi
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3/4 pompoen
- 2 tl kaneelpoeder
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes verse koriander
- scheutje olijfolie
- handjevol pompoenpitten
- zeezout
Benodigdheden
- ovenschaal
- staafmixer of hakmolen
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de pompoen in schijven. Lastig? Kijk hier hoe je een pompoen schoonmaakt.
- Schep de pitten eruit en leg de pompoenschijven in de ovenschaal. Strooi kaneel en zeezout over de pompoen heen en giet er wat olijfolie overheen. Meng met je handen en zet 30 minuten in de oven.
- Maak intussen de saus door de koriander, knoflook, yoghurt en een beetje zout te pureren tot een glad geheel.
- Wanneer de pompoen gaar is, 'drizzle' je hier wat yoghurt koriandersaus overheen en maak je het af met pompoenpitten. Ik gebruikte gewoon pompoenpitten uit de winkel, maar je kunt ook de pompoenpitten die je in stap 3 uit de pompoen haalde schoonmaken en roosteren.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 161 | Calorieën uit vetten 66 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik moet bekennen dat ik nog nooit pompoen heb gegeten :-(, maar dit ziet er wel heel uitnodigend uit! Wil dit toch een keer gaan proberen.. Thanks :-). Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde slager enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..
Owww.. Zo lekker deze combinatie van pompoen, de yoghurt en de koriander (welke combi is niet van lekker van Ottholenghi ;)) .
Zelf vind ik chili (poeder) ook altijd wel lekker bij pompoen, omdat pompoen een beetje zoetig is..
Ga het binnenkort ook weer eens een keer maken :)
Lieve groetjes, Elize
Hi Elize,
Hihi, dat is waar! Ik geloof niet dat ik al een recept ben tegengekomen van hem dat ik niet lekker vond ;-). En chili is inderdaad een lekkere tegenhanger voor dat zoete :-).
Ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb nog nooit iets met pompoen gemaakt, dus dit is wel een uitdaging voor mij om toch een keer te proberen :)
Je moet het echt eens gaan proberen! :-) Wat ik leuk vind, is dat je het zowel zoet als hartig kan gebruiken (denk ook eens aan een pumpkin pie).
Dus ik koop meestal een hele pompoen, maak hem schoon en doe dan de helft in de vriezer.