Snelle limoen-kokos no-bake cheesecake
- Door Judith Pagrach
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur

Jaren geleden, nog voor ik met mijn foodblog begon, had ik een favoriet dessert waar ik telkens op terugviel: key lime pie. Als het zomer werd, maakte ik steevast een frisse variant met limoen voor op de boot, tijdens picknicks langs de Utrechtse singel.
Laatst kreeg ik ineens weer zin in die smaakcombinatie. Dus ik ging aan de slag en ontwikkelde deze snelle, frisse limoen-kokos cheesecake zonder oven. Een echte no-bake taart die je in 10 minuten maakt. Makkelijk, romig en heerlijk fris.
Je kunt een kant-en-klare taartbodem gebruiken, maar een zelfgemaakte bodem van koekkruimels en boter werkt natuurlijk ook perfect.

Snelle limoen-kokos no-bake cheesecake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blik gecondenseerde kokosmelk (±400 g)
- 250 ml slagroom
- 250 g kwark
- Sap en rasp van 3 biologische limoenen
- 5 blaadjes gelatine (of vegetarisch alternatief zoals agar-agar)
- Kant-en-klare bodem óf 200 g koekkruimels + 80 g gesmolten boter
Benodigdheden
- springvorm 20 cm of meerdere kleine varianten (niet nodig bij een kant-en-klare bodem)
- handmixer
Instructies
Zo maak je de snelle limoen cheesecake
-
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
-
Klop de slagroom lobbig (dus niet stijf).
-
Verwarm het limoensap zachtjes in een pannetje en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
-
Meng de kwark met de kokosmelk en de limoenrasp. Roer daarna het gelatinemengsel erdoor.
-
Spatel voorzichtig de slagroom door het mengsel.
-
Giet het geheel in een taartvorm of verdeel over kleine glaasjes of taartbodempjes.
-
Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Garneer met limoenrasp, schijfjes of kokosvlokken.
Waarom deze limoen no-bake taart zo fijn is
-
Geen oven nodig: ideaal voor warme dagen
-
Binnen 10 minuten klaar: de rest doet je koelkast
-
Fris en tropisch: limoen en kokos vormen een perfecte zomerse combinatie
-
Geschikt voor elke gelegenheid: van diner tot picknick
Serveer- en variatietips
-
Maak een bodem van kokoskoekjes of digestive biscuits voor een extra tropisch accent.
-
Gebruik kleine glaasjes of bakringen voor individuele porties.
-
Voor een iets rijkere smaak kun je roomkaas gebruiken in plaats van kwark.
-
Maak er een plantaardige variant van met agar-agar en plantaardige slagroom.
Achtergrond: mijn favoriete zomertaart
Deze limoen-kokos cheesecake is gebaseerd op de taart die ik vroeger altijd maakte tijdens zomeravonden in Utrecht. Mijn buurvrouw had een houten roeiboot, en als we gingen varen, nam ik deze taart altijd mee. Licht, fris, en precies wat je wilt op een warme dag.
Bewaartip
Afgedekt in de koelkast blijft de taart tot 3 dagen goed. De structuur blijft stevig en de smaak wordt zelfs nog iets voller na een nacht rusten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen