Tonijsteak met ananas salsa

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze maaltijd is heerlijk fris en licht en is ook nog eens razendsnel klaar. De bulghur hoef je alleen maar te wellen in kokend water en hoef je dus niet te koken. Intussen maak jij de salsa en bak je de tonijn heel kort. De tonijn schroei je alleen dicht zodat deze van binnen nog mooi rauw is. Een hele fijne en tropische combinatie met de pittige ananassalsa. Deze Caribische maaltijd heeft door de bulghur een kleine fusion twist gekregen, want hoewel ik betwijfel of bulghur in de Caribbean wordt gegeten past het wel perfect bij de rest van de maaltijd!

Tonijsteak met ananas salsa

Tonijsteak met ananas salsa

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 verse tonijn steaks
  • zwarte peper
  • zeezout
  • voor de salsa:
  • 250 gram verse ananas
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el verse munt (fijngesneden)
  • voor de bulghur:
  • 150 gram bulghur
  • 1 rode paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 tomaat (fijngesneden)
  • 1 bosui (in dunne ringen)
  • 1 el koriander (fijngesneden)
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

  • grote hittebestendige kom
  • kleinere kom voor de salsa
  • koekenpan of grillpan

Instructies

  1. Doe de bulghur in de hittebestendige kom en giet er kokend water bij totdat de bulghur net onder water staat. Sluit de kom af met een pannendeksel of een groot bord en zet dit 10 minuten apart. Intussen kun je verdergaan met de rest.
  2. Maak de salsa door de ananas in kleine blokjes te snijden, evenals de komkommer. Doe ze samen in een kom.
  3. Snijd de peper fijn. Verwijder eventueel wat van de zaadjes als je het minder pittig wilt maken. Voeg de peper toe aan de salsa en git er limoensap overheen. Meng de fijngesneden munt er doorheen en schep goed door.
  4. Kruid de tonijnsteak in met peper en zout.
  5. Zet de pan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Giet olie in de pan en schroei de tonijnsteaks aan beide kanten dicht. Dit is op elke kant circa 2 minuten.
  6. Maak de bulghur met een vork los en meng de paprika, tomaat, bosui, olijfolie en koriander er doorheen.
  7. Serveer de tonijsteak met de ananassalsa en de bulghursalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *