Beef teriyaki salade
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar nog niet eerder met biefstuk. Aangezien er een biefstuk in de koelkast lag en de ingrediënten voor teriyakisaus standaard in mijn koelkast staan, was de keuze voor deze salade snel gemaakt. Bij een Japanse toko vond ik laatst groene thee noodles. Ziet er natuurlijk heel gaaf uit en warempel, het heeft nog iets weg van groene thee ook! Nu hoef je die niet persé te gebruiken, aangezien ik me kan voorstellen dat dit niet zo gemakkelijk voorhanden is (alhoewel ik het ook al eens bij de Sligro en Amazing Oriental zag!). Je kunt ook reguliere noodles of soba noodles gebruiken. Wil je een glutenvrije variant? Ga dan voor glutenvrije soba noodles (deze noodles hebben als basis boekweit, maar check even of ze echt glutenvrij zijn) of rijstnoodles. In plaats van sojasaus gebruik je dan tamari.
Beef teriyaki salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el sojasaus
- 1 tl mirin
- 1 cm verse gember
- 1 tl palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- 1 biefstuk
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 komkommer
- 200 gram (groene thee) noodles
- 1 tl olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan voor de noodles
- staafmixer of hakmolen
Instructies
- Pureer de knoflook, samen met de gember, sojasaus, mirin en suiker tot een gladde saus en giet dit bij de biefstuk zodat de biefstuk lekker kan marineren. Laat dit ten minste 10 minuten intrekken.
- Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en wacht totdat deze goed heet is. Giet wat olie in de pan en leg de biefstuk in de pan. De saus houd je nog even apart. Schroei de biefstuk aan één kant dicht.
- Keer de biefstuk om en schroei hem aan de andere kant dicht. Draai het vuur lager, voeg de saus weer toe en bak nog 4 minuten (of langer als je hem minder rauw wilt).
- Haal de biefstuk uit de pan en laat deze 5 minuten rusten. De saus giet je in een kannetje.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes en de paprika in reepjes.
- Verdeel de noodles over de kommen en verdeel hier de groente over.
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes en leg deze op de salade. Maak af met de teriyaki saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 626 | Calorieën uit vetten 108 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 18% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er echt heel mooi uit, van alle kleuren krijg ik trek! Ik denk dat het ook wel goed smaakt ;-).
Dankjewel :-)!
Ohhh, ik sla het recept op voor snel! Klink heerlijk!
Dankjewel Charlotte :)
Wat heerlijk zeg! ik had er nog nooit over nagedacht om zelf teriyaki te maken maar idd, die dingen heb ik altijd in huis!
Echt een aanrader om eens te proberen :-)!