Beef teriyaki salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Beef teriyaki salade

De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar nog niet eerder met biefstuk. Aangezien er een biefstuk in de koelkast lag en de ingrediënten voor teriyakisaus standaard in mijn koelkast staan, was de keuze voor deze salade snel gemaakt. Bij een Japanse toko vond ik laatst groene thee noodles. Ziet er natuurlijk heel gaaf uit en warempel, het heeft nog iets weg van groene thee ook! Nu hoef je die niet persé te gebruiken, aangezien ik me kan voorstellen dat dit niet zo gemakkelijk voorhanden is (alhoewel ik het ook al eens bij de Sligro en Amazing Oriental zag!). Je kunt ook reguliere noodles of soba noodles gebruiken. Wil je een glutenvrije variant? Ga dan voor glutenvrije soba noodles (deze noodles hebben als basis boekweit, maar check even of ze echt glutenvrij zijn) of rijstnoodles. In plaats van sojasaus gebruik je dan tamari.

Ingrediënten

  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 2 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • mirin
  • 1 cm
  • verse gember
  • 1 tl
  • palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1
  • biefstuk
  • 2 zoete
  • puntpaprika's
  • 1
  • komkommer
  • 200 gram
  • (groene thee) noodles
  • 1 tl
  • olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan voor de noodles
  • staafmixer of hakmolen

Instructies

  1. Pureer de knoflook, samen met de gember, sojasaus, mirin en suiker tot een gladde saus en giet dit bij de biefstuk zodat de biefstuk lekker kan marineren. Laat dit ten minste 10 minuten intrekken.
  2. Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
  3. Zet de koekenpan op hoog vuur en wacht totdat deze goed heet is. Giet wat olie in de pan en leg de biefstuk in de pan. De saus houd je nog even apart. Schroei de biefstuk aan één kant dicht.
  4. Keer de biefstuk om en schroei hem aan de andere kant dicht. Draai het vuur lager, voeg de saus weer toe en bak nog 4 minuten (of langer als je hem minder rauw wilt).
  5. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze 5 minuten rusten. De saus giet je in een kannetje.
  6. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de paprika in reepjes.
  7. Verdeel de noodles over de kommen en verdeel hier de groente over.
  8. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en leg deze op de salade. Maak af met de teriyaki saus.
80 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

6 responses to “Beef teriyaki salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *