Vegetarische bibimbap
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Bibimbap is misschien wel een van de populairste en bekendste recepten uit Korea. Al eerder maakte ik een bibimbap variant met vlees. Dit keer was het de beurt aan een vegetarische variant. Voor de puristen onder ons ;-): ja, er hoort normaal rijst in én een saus op basis van Gochujang. Ik wilde variëren en koos niet voor rijst en de Gochujang had ik niet voor handen. Ik verving het daarom door srirache saus. Ook een pepersaus, zij het minder pittig en met iets meer knoflook.
Het grappige is, dat ik die recept al tijden geleden maakte, maar op de een of andere manier was 'ie achtergebleven en kwam ik erachter dat 'ie nog niet online stond. Sterker nog, ik had hem gemaakt in het kader van de Olympische Spelen in Korea, begin 2018. Kun je nagaan, dat is inmiddels alweer een half jaar geleden?! Het blijft een lekker recept, of het nu Olympische Spelen zijn of niet :-).
Ben je op zoek naar een traditionele bibimbap? Dan is het recept van in my red kitchen een heel authentiek en lekker recept. Wil je het recept glutenvrij maken? Dat is heel eenvoudig: gebruik geen noodles (of glutenvrije soba noodles) en vervang de sojasaus door tamari.
Vegetarische bibimbap
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram courgette (met een spiraalsnijder mes of mandoline in sliertjes gesneden)
- 200 gram wortel (met een spiraalsnijder mes of mandoline in sliertjes gesneden)
- 100 gram shiitake paddenstoelen (in dunne reepjes gesneden)
- 75 gram udon noodles
- 2 eieren
- saus:
- 2 el sojasaus
- 2 el water
- 1 el sesamolie
- 1 tl mirin
- 1 tl sriracha
- als topping: sriracha saus
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
Instructies
- Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking
- Meng de sojasaus, water, sesamolie, mirin en sriracha en zet dit apart.
- Giet olie in de koekenpan en bak de eieren.
- Haal de eieren uit de pan en bak de siitake paddenstoelen gaar.
- Haal de paddenstoelen uit de pan en bak de overige groentes 2 minuten.
- Haal ze uit de pan en meng de wortel en courgette met de noodles en de saus.
- Leg de paddenstoelen er bovenop, gevolgd door het eitje. Maak eventueel af met extra sriracha saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 352 | Calorieën uit vetten 110 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Beste Judith,
Er gaat mirin in, dit bevat alchohol. Toch wordt bij dit recept aangegeven dat het voor zwangere is. Uit onderzoek blijkt dat alchohol o.a. het lage kookpunt niet geheel verdampt tijdens het koken.
Mij de vraag, is het wel geschikt voor zwangere?
Groet,
Dave
Hallo Dave, dankjewel voor je reactie. Ik was nog niet bekend met dit onderzoek, maar bedankt voor de aanvulling. Ik ga het aanpassen!
Groetjes, Judith
1 theelepel Mirin is volgens mij niet schadelijk voor het ingeboren kind. Het wordt verhit en dit recept is voor 2 personen.