Babyshower hapjes: dit serveer je!

My Food Blog
Babyshower hapjes: dit serveer je!

De babyshower, van oorsprong een Amerikaans gebruik, wint de laatste jaren flink aan populariteit in Nederland en België. Deze gezellige feestjes voor aanstaande moeders worden meestal georganiseerd door vriendinnen of familieleden. En wat is er nu leuker dan de zwangere in het zonnetje zetten met cadeautjes, spelletjes én lekkere hapjes? Bij Xenos vind je alles voor jouw babyshower! De aankleding, ingrediënten voor de hapjes en spelletjes zoals invulkaarten. 

Wat is een babyshower eigenlijk?

Een babyshower is simpelweg een feestje voor een zwangere vrouw, meestal in de laatste maanden van haar zwangerschap. Vroeger was het echt een vrouwending, maar tegenwoordig zijn vaders en andere mannen ook vaak van de partij. Het idee is om de aanstaande ouders te ‘overspoelen’ (= shower) met cadeautjes en goede wensen voor de baby.

Babyshowers: overgewaaid uit de Verenigde Staten

In Nederland en België zien we steeds vaker babyshowers. Het past bij onze gezellige cultuur: lekker samen zijn, bijkletsen en de zwangerschap vieren. Het is een leuke manier om samen met al je vriendinnen en vrouwelijke familieleden te zijn voor je baby er is.

Babyshower hapjes

Laten we eerlijk zijn: bij elk feestje draait het toch een beetje om het eten. Bij een babyshower zijn dat de ‘hapjes’ – kleine, vaak schattige lekkernijen die perfect passen bij de sfeer. Van zoet tot hartig, er is voor elk wat wils. Oftewel, een babyshower high tea.

Zoete hapjes

  • Cupcakes of cakepops in roze of blauw (of neutraal als het geslacht nog een verrassing is)
  • Koekjes in de vorm van babyspulletjes
  • Fruitspiesjes voor de gezonde trek
  • Chocolade-aardbeien
  • Pastelkleurige macarons

Hartige happen

  • Mini-quiches met verschillende vullingen
  • Gehaktballetjes
  • Kleine sandwiches of wraphapjes

Thema hapjes en drankjes

Om het helemaal af te maken, kun je kiezen voor hapjes en drankjes in een bepaald thema:

  • Een bepaald kleurenpalet zoals roze of blauw i.c.m. wit, zilver of goud
  • Natuur thema met alles in groentinten en hout
  • Als het een jongen wordt: de kleine prins (naar het bekende kinderboek). Denk aan kroontjes en blauw
  • Regenbogen en unicorns, dit thema is ook ideaal als het geslacht nog een verrassing is. 

Andere lekkere dingen om te serveren

Ga je voor een babyshower high tea of een lunch? Dan zijn dit ook nog lekkere dingen om te serveren. Natuurlijk hou je er ook rekening mee wat zwangere dames mogen eten en drinken

* Mocktails: alcoholvrije cocktails voor de aanstaande mama en andere liefhebbers

* Roze of blauwe hapjes als het geslacht bekend is

* Koekjes of cupcakes met de uitgerekende datum van de baby

* Drankjes of snoepjes in de vorm van een babyflesje

Zelf doen of bestellen?

Sommige mensen vinden het leuk om alles zelf te maken, anderen halen liever wat lekkers bij de bakker of supermarkt. Tegenwoordig hebben veel winkels speciale babyshower-afdelingen, dus het is makkelijker dan ooit om een leuk feestje te organiseren. Bij Xenos bijvoorbeeld hebben ze heel veel leuke spulletjes voor een gezellige babyshower

Meer dan alleen eten

Natuurlijk draait een babyshower niet alleen om de hapjes. Spelletjes doen, cadeautjes uitpakken en tips uitwisselen voor de aanstaande ouders horen er ook helemaal bij. 

Spelletjes die vaak worden gedaan zijn: invulkaarten waarbij je de datum en naam van de baby raadt. Babyhapjes proeven is ook een veel gezien spelletje op dit feest. En rompertjes versieren.

Babyshower cadeautjes 

Qua cadeautjes kun je het zo gek maken als je zelf wil. Het gaat om je aanwezigheid, dus grote cadeaus zijn echt niet nodig. Soms heeft de aanstaande mama een lijstje van dingen die ze graag wil waar je iets (kleins) van kunt kopen, je kunt ook met de groep samen 1 groter ding kopen. 

Moedershowers: een nieuwe trend 

Naast babyshowers zien we in Nederland ook steeds vaker ‘moedershowers’ opduiken. Dit is een variant waarbij de focus volledig op de aanstaande moeder ligt, in plaats van op de baby.

Bij een moedershower gaat het erom de zwangere vrouw te verwennen en haar voor te bereiden op het moederschap. De hapjes en activiteiten zijn dan ook meer gericht op de moeder zelf. Denk aan een luxe high tea, een ontspannende gezichtsbehandeling of een workshop over borstvoeding. 

Cadeaus zijn vaak gericht op zelfzorg en ontspanning, zoals comfortabele pyjama’s, verzorgingsproducten of een cadeaubon voor een massage na de bevalling. 

In het zonnetje

Of je nu kiest voor een kleine baby shower high tea of een groot babyshower feest of een moedershower, met lekkere hapjes maak je er sowieso iets gezelligs van. Het is een mooie manier om de aanstaande ouders in het zonnetje te zetten en samen uit te kijken naar de komst van de kleine. Eet smakelijk en geniet van het samenzijn!

Advertorial i.s.m. Xenos

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *