Maak van je eten een kunstwerk aan de muur

My Food Blog
Maak van je eten een kunstwerk aan de muur

Heb je ooit aan de eettafel gezeten, een heerlijke maaltijd voor je neus, en gedacht: “Dit ziet er te goed uit om niet vast te leggen”? Dan ben je niet de enige! Ik ben natuurlijk als foodblogger bevooroordeeld, maar steeds meer mensen nemen kiekjes van hun eten. Hoe leuk om je eigen culinaire creaties te fotograferen!

Maar waarom zou je die mooie foto’s alleen maar op je telefoon laten staan? Wat dacht je van een prachtige foto aan op aluminium de muur van je favoriete gerechten?

De perfecte foto van je eten, zo doe je dat

Voordat we het hebben over hoe je die geweldige foto’s kunt laten afdrukken, laten we eerst eens kijken naar hoe je die perfecte food foto maakt.

  1. Licht is je beste vriend: Natuurlijke lichtinval is het beste voor food fotografie. Zet je bord bij een raam en vermijd direct zonlicht dat harde schaduwen creëert. Het liefst zet je geen lampen aan, want de meeste lampen geven een gele gloed over je foto.
  2. Gebruik een eenvoudige achtergrond: Houd de achtergrond eenvoudig en niet te druk. Een effen tafelkleed of een houten tafel werkt vaak het beste, zodat alle aandacht naar het eten gaat.
  3. Speel met hoeken: Probeer verschillende hoeken om je gerecht vast te leggen. Recht van bovenaf werkt goed voor borden, terwijl recht van voren vaak mooi is voor stapelbare gerechten zoals taart of burgers.
  4. Fris en kleurrijk: Zorg ervoor dat je gerechten er fris uitzien. Voeg eventueel wat verse kruiden of een schijfje citroen toe voor extra kleur en levendigheid.
  5. Details zijn belangrijk: Focus op de details. De textuur van een krokante korst of de glans van een glazuur kan je foto net dat beetje extra geven.
  6. Storytelling: Vertel een verhaal met je foto. Denk aan de context: is het een romantisch diner, een feestelijke brunch of een gezellige familiebijeenkomst? Gebruik elementen in de foto die het verhaal ondersteunen en de kijker meenemen.
  7. Gebruik eventueel ‘props’: Props zoals bestek, servetten, kruiden en drankjes kunnen context en sfeer toevoegen aan je foto. Zorg er alleen wel voor dat ze de hoofdrolspeler, je gerecht, niet overschaduwen.

Jouw eigen foto als wanddecoratie maken

Nu je die geweldige food foto’s hebt, is het tijd om ze tot leven te brengen. Bij bestecanvas.nl kun je jouw foto’s eenvoudig laten afdrukken op canvas. Stel je voor: een prachtige foto van je zelfgemaakte pasta bolognese aan de muur in de keuken, of een kleurrijke fruitsalade in de eetkamer. Het is niet alleen een geweldige manier om je culinaire vaardigheden te tonen, maar het voegt ook een persoonlijk tintje toe aan je huis.

Wil je iets anders dan canvas? Overweeg dan een foto op aluminium. Dit geeft je foto’s een moderne, strakke uitstraling die perfect past in elke eigentijdse keuken of eetkamer.

Alternatieven: Kalender of fotoboek

Als je meerdere foto’s hebt en niet kunt kiezen welke je aan de muur wilt hangen, overweeg dan een fotokalender of een fotoboek. Een kalender met elke maand een nieuw gerecht is niet alleen praktisch, maar ook een geweldige manier om elke maand iets nieuws te presenteren. Of maak een fotoboek met al je favoriete gerechten en herinneringen aan familiemaaltijden.

Dit kan ook een perfect cadeau zijn voor vrienden en familie. Heb je een ander leuk idee? Er zijn vee verschillende soorten fotocadeaus. Wat dacht je van een sterrenhemel, een puzzel of een tas? En een foto afdrukken op canvas is natuurlijk een klassieker die het altijd goed doet!

Kortingscode foto aan de muur of ander mooi fotocadeau

Dus, waar wacht je nog op? Pak je camera, leg die heerlijke maaltijden vast en ga aan de slag. Bezoek bestecanvas.nl en maak van je beste food foto’s een schitterende foto aan de muur. Vergeet niet dat een kalender of fotoboek ook een fantastische manier is om je favoriete momenten vast te leggen en te delen.

EXTRA 15% KORTING op reeds afgeprijsde producten*

BESTECANVAS.nl was vrijgevig genoeg om mijn volgers een exclusieve EXTRA KORTING van 15% te geven op hun reeds afgeprijsde producten. Gebruik de code MYFOOD15 om je korting op bestecanvas.nl te verzilveren.

* Code kan meerdere keren gebruikt worden en is geldig tot 31 december 2024.

Eet smakelijk en happy snapping! 📸🍝

In samenwerking met BESTECANVAS.

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *