5 vleessoorten die perfect passen bij een winter BBQ

My Food Blog
5 vleessoorten die perfect passen bij een winter BBQ

Een BBQ alleen leuk in de zomer? Zeker niet! Ook barbecueën in de winter is populair en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met een vuurkorf, winterse drankjes, gezellige lampjes en typische winterse gerechten staat een winter BBQ garant voor een hoop gezelligheid. Maar wat leg je dan op de barbecue? Wij zetten hieronder vijf vleessoorten op een rij die perfect passen bij de koude wintermaanden.

Stoofvlees

Runderstoofvlees is een absolute favoriet bij een winter BBQ. Dit kun je niet alleen in een pan bereiden, maar ook op de barbecue leggen. Dit vlees smaakt het lekkerst als het heel mals is en bijna uit elkaar valt. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je wel even geduld hebben. Laat het daarom zo’n 3 tot 4 uur garen op de barbecue. Daarna wordt het ultiem genieten! Stoofvlees past goed bij bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappeltjes en brood.

Spareribs

Ook spareribs zijn een echte klassieker. Of het nu zomer of winter is, spareribs zijn altijd een goede keuze. Marineer de ribs van tevoren met lekkere marinade en laat ze daarna langzaam garen op de barbecue. Zo worden ze heerlijk mals en krijgen ze een volle smaak. 

De smaak van spareribs past ook goed bij die van winterse bijgerechten, zoals gegrilde groenten en gepofte aardappelen. Op zoek naar alle benodigdheden, waaronder heerlijk vlees en lekkere bijgerechten? Voor BBQ eten ben je bij Aldi aan het juiste adres.

Wild

Wild is ook een geweldige keuze voor een winter BBQ. Het past perfect bij het seizoen en je kunt er alle kanten mee op. Als je vaker barbecuet in de winter, kun je hier dus lekker mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van een hertenbiefstuk, eendenborst of een stuk wildzwijn. 

Wild is bovendien goed te combineren met winterse bijgerechten, zoals aardappelpuree, geroosterde groenten en stoofperen. Marineer het vlees van tevoren en serveer het na het bereiden met een lekkere saus. 

Worst

Een simpel, maar ideaal gerecht voor een winter BBQ is worst. Hier heb je natuurlijk ook eindeloos mogelijkheden in. Populaire soorten zijn braadworst en chorizo. Worst past goed bij de winterse sfeer. Het is makkelijk te bereiden, snel gaar en gewoon hartstikke lekker. Ideaal dus als je een recept zoekt dat niet ingewikkeld is, maar wel vol smaak zit. Worst is daarnaast iets wat veel mensen lusten, dus je zit hier bijna altijd goed mee. 

Lamsvlees

Ook lamsvlees past perfect bij een BBQ in de wintermaanden. Dit vlees staat bekend om zijn volle, sterke smaak. Op de barbecue kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lamsbout, lamskoteletjes, een lamsrack of lamsspiesjes. Marineer het van tevoren met bijvoorbeeld olijfolie, knoflook of rozemarijn om het vlees extra smaak te geven. Lamsvlees smaakt lekker bij gerechten zoals geroosterde groenten, stoofperen en aardappelen.

Met deze vleessoorten hierboven heb je alles in huis voor een geslaagde winter BBQ. Zorg naast goed vlees ook voor winterse bijgerechten en warme drankjes. Maak het extra gezellig met een vuurkorf, terrasverwarmer en lampjes. Dan wordt barbecueën in de winter echt een feestje!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *