Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd50 minuten
Vriendlief keek me verbaasd aan toen ik zei dat ik dit een van de lekkerste gerechten vind die er bestaan, maar het is echt waar, ik houd van risotto! Een risotto met paddenstoelen, eentje met grote gegrilde garnalen en doperwten of een met kip, ik kan ze allemaal waarderen. Voor de verandering voegde ik vandaag een stuk pompoen toe en dat maakt het net iets spannender.
Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram arboriorijst (risottorijst)
- 1 bouillonblokje bij voorkeur rundvlees
- 1 ui in ringen gesneden
- 1/2 pompoen in blokjes gesneden
- 100 ml witte wijn
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
- 200 gram paddenstoelenmix
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- scheutje olijfolie
- balsamico azijn
Benodigdheden
Instructies
- Doe in een grote pan een beetje olijfolie en bak de uien kort, totdat ze glazig beginnen te worden. Ze beginnen dan zacht te worden en zullen iets van kleur te veranderen.
- Voeg de pompoenblokjes toe (kijk hier voor tips hoe je een pompoen kunt schillen) en blijf roeren om te voorkomen dat de uien verbranden. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Doe nu de rijst erbij en voeg de wijn toe. De alcohol verdampt compleet, dus je hoeft niet bang te zijn dat mensen dronken worden ;-). Doe het bouillonblokje er ook bij.
- Voeg nu elke keer kokend water toe in etappes. Per keer doe je ongeveer 250 ml. Roer ondertussen door en wacht totdat het water bijna is verdampt totdat je weer kokend water toevoegt (maar laat het niet aanbranden!). In totaal voeg je ongeveer 650 ml toe en ben je hier een uur mee bezig. Het is gaar als de risotto zacht is, maar nog wel een lekkere 'bite' heeft.
- Pak ondertussen je schoongeboende paddenstoelen (was ze niet, want dan worden ze waterig. Het verdient dan ook de voorkeur om biologische paddenstoelen te gebruiken) en doe ze in een koekepan met een laagje olijfolie. Schep de knoflook erdoorheen met balsamico azijn naar smaak, ongeveer 1-2 eetlepels. Blijf roeren totdat de paddenstoelen geslonken zijn.
- Haal de risotto van het vuur, roer de kaas er doorheen en laat nog 5 minuten staan. Serveer de paddenstoelen op de risotto of los erbij.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 620 | Calorieën uit vetten 119 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 19% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit is echt een topper. Heb dit al heel vaak gemaakt en doorgegeven aan vrienden. Ondanks het heerlijke zonnetje, eten wij dit vanavond weer. Heerlijk
Leuk om te horen :-). Maak je hem ook altijd met pompoen en paddenstoelen? Met bijvoorbeeld erwtjes en garnalen vind ik hem ook heerlijk :-).