Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vriendlief keek me verbaasd aan toen ik zei dat ik dit een van de lekkerste gerechten vind die er bestaan, maar het is echt waar, ik houd van risotto! Een risotto met paddenstoelen, eentje met grote gegrilde garnalen en doperwten of een met kip, ik kan ze allemaal waarderen. Voor de verandering voegde ik vandaag een stuk pompoen toe en dat maakt het net iets spannender.

Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen

Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen

  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram arboriorijst (risottorijst)
  • 1 bouillonblokje bij voorkeur rundvlees
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1/2 pompoen in blokjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • scheutje olijfolie
  • balsamico azijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe in een grote pan een beetje olijfolie en bak de uien kort, totdat ze glazig beginnen te worden. Ze beginnen dan zacht te worden en zullen iets van kleur te veranderen.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe (kijk hier voor tips hoe je een pompoen kunt schillen) en blijf roeren om te voorkomen dat de uien verbranden. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  3. Doe nu de rijst erbij en voeg de wijn toe. De alcohol verdampt compleet, dus je hoeft niet bang te zijn dat mensen dronken worden ;-). Doe het bouillonblokje er ook bij.
  4. Voeg nu elke keer kokend water toe in etappes. Per keer doe je ongeveer 250 ml. Roer ondertussen door en wacht totdat het water bijna is verdampt totdat je weer kokend water toevoegt (maar laat het niet aanbranden!). In totaal voeg je ongeveer 650 ml toe en ben je hier een uur mee bezig. Het is gaar als de risotto zacht is, maar nog wel een lekkere 'bite' heeft.
  5. Pak ondertussen je schoongeboende paddenstoelen (was ze niet, want dan worden ze waterig. Het verdient dan ook de voorkeur om biologische paddenstoelen te gebruiken) en doe ze in een koekepan met een laagje olijfolie. Schep de knoflook erdoorheen met balsamico azijn naar smaak, ongeveer 1-2 eetlepels. Blijf roeren totdat de paddenstoelen geslonken zijn.
  6. Haal de risotto van het vuur, roer de kaas er doorheen en laat nog 5 minuten staan. Serveer de paddenstoelen op de risotto of los erbij.

2 reacties op “Herfstrisotto met pompoen en paddestoelen

  • Ineke

    Dit is echt een topper. Heb dit al heel vaak gemaakt en doorgegeven aan vrienden. Ondanks het heerlijke zonnetje, eten wij dit vanavond weer. Heerlijk

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *