Heerlijk proeven, kijken en slenteren tussen de appelbomen

My Food Blog
Heerlijk proeven, kijken en slenteren tussen de appelbomen

Net terug van huwelijksreis, val ik meteen met mijn neus in de spreekwoordelijke boter. Of ik zin had om het HelloFresh feestje mee te vieren op het Hello Food festival tussen de appel en perenbomen in Landgoed De Olmenhorst. We mochten aanschuiven bij de VIP-brunch, lekker rondslenteren en proeven én een workshop volgen.

Omdat HelloFresh 5 jaar bestaat vierden ze afgelopen weekend een fijn feestje. Kersverse hubby en ik togen naar Lisserbroek. De laarzen gingen in de auto mee, want het zag er nogal onheilspellend uit, maar wie had kunnen bedenken dat de zon ineens keihard ging schijnen?

Brunch

We begonnen met de brunch. Een prachtig gedekte tafel stond voor ons klaar, letterlijk tussen de bomen. En, zoals dat gaat als je met bloggers bent, gingen we niet meteen zitten, want het moet toch ook op camera worden vastgelegd. Eenmaal aan tafel kregen we de meest heerlijke en originele hapjes voorgeschoteld, maar wel met ‘normale’ ingrediënten zoals ze zelf aangaven. Op het menu onder meer superlekkere zoete aardappeltaartjes met havermout, anijs en amandel, maar ook een rainbow trifle met kokos yoghurt en te lekkere cheesecakes met een notenbodem. Gelukkig had ik ook nog echt niet ontbeten, want wat was het allemaal lekker. Het ging dan ook schoon op! En als extra kers op de taart, hadden we tijdens de brunch ook nog eens live muziek.

trifle muziek tijdens de brunch

Tijdens het ontbijt schoof ook HelloFresh mede-oprichter Maartje Frederiks aan, nadat ze ons had geïnspireerd met haar verhaal. 5 jaar geleden begon ze met 5 man en inmiddels is het bedrijf waar het nu is met honderden werknemers. Ontzettend leuk om te zien dat de directie zo down to earth is. Ook andere werknemers die we ontmoeten zijn down to earth en vol passie over hun werk en goed eten.

Zo veel mogelijk lokaal

Na de brunch was het tijd om lekker rond te struinen, in het zonnetje. We komen langs een aantal HelloFresh leveranciers. Leuk om de mensen achter de producten te ontmoeten! Wat ik niet wist, maar wel heel leuk vind, is dat er zoveel mogelijk met lokale leveranciers wordt gewerkt. Naast leveranciers komen we ook voorbij andere leuke food kraampjes en food trucks. Het was heel fijn opgezet: ruim, maar toch overzichtelijk.

brunch tussen de appelbomen

Pindakaas liefde

Om 12.15 is het tijd voor de workshop waar we ons voor hebben ingeschreven: ijs maken. En niet zomaar ijs, ijs gemaakt met behulp van stikstof. Jerôme is gek op moleculair koken, dus dit is echt zijn ‘cup of tea’. Ik ben trouwens gek op ijs, dus het is ook zeker voor mij geen straf ;-). Glacier Fou vertelt ons hoe we te werk moeten gaan: sowieso een halve banaan, we moeten voor de vloeibaarheid wat (soja)melk of room toevoegen en wat fruit, kruiden en zoetstoffen naar keuze. IJssmaak 1 wordt avocado-biet-lavendel. Klinkt heel gek, maar wel lekker! Nummer 2 is de ultieme smaak voor ons beiden: pindakaas-chocolade. Na wat blenden, begint het echte werk, de stikstof toevoegen. Jerôme ontpopt zich tot een ware chef terwijl ik hem lekker zijn ding laat doen. Ons pindakaas ijs was trouwens echt goddelijk!

ijs van glacier fou

Na nog een rondje over het festivalterrein, gaan we huiswaarts en vellen we in de auto een oordeel. Wat een mooie locatie en een leuke mix van proeven, kijken, slenteren en zelf lekker bezig zijn.  Een magische plek, met heerlijke hapjes. Volgend jaar weer?

Ps. Ben jij al bekend met de HelloFresh maaltijdboxen? Ik mag jou als lezer van myfoodblog.nl een korting van maar liefst €25 op je eerste HelloFresh box geven. Gebruik daarvoor de kortingscode: FLEX7TY

Advertorial – i.s.m. HelloFresh

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *