Op zoek naar een droomkeuken

My Food Blog
Op zoek naar een droomkeuken

Gesponsord – Zoals sommigen van jullie al weten, hebben we ons droomhuis gevonden. Nouja, droomhuis. Het is er nog een beetje doorheen kijken, want er moet heel veel aan gebeuren. De voormalige kapperszaak gaan wij ombouwen tot een fijn woonhuis met uiteraard als centraal punt de woonkeuken.

Voor ons is de keuken zo belangrijk dat er veel huizen op dit punt afvielen. Het is namelijk zo, we willen per se een keuken mét kookeiland. Veel huizen waren daar helaas toch te smal voor of hadden voor de keuken een smalle aanbouw (type pijpenla). Gelukkig kwamen we het huis tegen wat we uiteindelijk kochten en jawel, hier past wel onze droomkeuken in!

Hoe ziet die droomkeuken er dan precies uit? Omdat we veel tijd in de keuken doorbrengen, hebben we er lang over nagedacht en veel gezocht naar “inspiratie voor onze ideale keuken! Wat we in ieder geval belangrijk vinden is dat er contact is met de gasten, dus niet in een hoekje staan koken, maar een grote woonkeuken die naadloos doorloopt in de woonkamer. Dit is natuurlijk waar het kookeiland een belangrijke rol speelt. In het eiland hebben we het fornuis en vervolgens in de kastenwand het ‘natte gedeelte’ met o.a. de wasbak, vaatwasser en andere apparaten. Ja, die vaatwasser, daar kijk ik zo naar uit! Kun je geloven dat we nu dagelijks alles met de hand afwassen? Als je vaak uitgebreid kookt, is dat geen pretje ;-).

Uiteindelijk zijn we niet gegaan voor een bar aan het eiland, maar voor extra kastjes. Want zoals je je kunt voorstellen, hebben we heel veel spullen. Spullen die je vaak gebruikt, maar ook spullen die je niet bij de hand hoeft te hebben. Ik vind het superfijn als eindelijk alles van het aanrecht af kan en netjes opgeruimd in een kastje staat! Ik houd echt van een opgeruimde keuken.

Hoewel we geen bar hebben, hebben we wel een directe doorloop naar de eetkamer. Op dit moment hebben we 6 eetkamerstoelen, maar aangezien de eettafel (van onbehandeld eiken) 2,5 meter is, gaan we wellicht in de toekomst nog extra eetkamerstoelen kopen om nóg meer fijne diners te kunnen geven. We hopen dat het ook uitpakt zoals we hebben bedacht, maar ik ga er stiekem wel vanuit dat onze keuken het hart van het huis wordt! Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Heb je hem al gevonden? Download anders het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx om inspiratie op te doen. Het heeft ons heel erg geholpen! Welke keuken uit het magazine vind jij het mooist?
Advertorial – i.s.m. Keukenmaxx

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.