Budget: ‘chicken pie’

  • voor 6 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

In Groot-Brittannië is de 'chicken pie' al eeuwenlang populair. Vooral tijdens de steeds korter durende dagen zit menig Brit achter een 'pie'. Deze kippastei wordt soms afgedekt met deeg, soms met 'mash', oftwel aardappelpuree. Deze wordt dan nog even onder de grill gelegd voor een lekker krokant korstje. Ik heb gekozen voor een 'chicken pie' met een bladerdeegbovenkant. De klassieke combinatie is eigenlijk kip en prei, maar omdat we beiden niet zo'n fan zijn van prei, heb ik deze vervangen door paprika. Smaakmaker in dit gerecht is de citrusachtige dragon. Niet erg traditioneel, wel heel lekker!

Budget: ‘chicken pie’

Budget: ‘chicken pie’

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g kip in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 ml water
  • 1 tl dragon
  • 1/2 gele paprika in blokjes even groot als de kipblokjes
  • 1 ui gepeld en in ringen gesneden
  • zwarte peper
  • 1/2 ei geklutst
  • 6 vellen bladerdeeg of genoeg om je ovenschaal te bedekken en af te sluiten

Benodigdheden

ovenschaal 19 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Vet je ovenschaal in en bekleed de schaal helemaal met deeg.
  2. Doe een klein beetje olie in een grote koekepan en doe hier de uien bij. Na ongeveer 1 minuut voeg je de kip toe. Bak dit geheel totdat de kip helemaal gaar is en goudbruin begint te worden. Zet het vuur laag.
  3. Meng het bouillonblokje met 200 ml water en roer totdat het blokjes opgelost is. Doe dit bij de kip en laat 10 à 15 minuten sudderen.
  4. Bak de paprika kort mee en voeg de dragon, evenals de peper toe aan het geheel. Ik vind het lekker om in dit gerecht flink wat peper te doen. Bak nog 1 à 2 minuten mee en draai het vuur uit. Roer nu de crème fraîche door de kip heen en verdeel over het deeg. Dek de bovenkant af met deeg en prik er enkele gaatjes in zodat de stoom kan ontsnappen.
  5. Bestrijk de bovenkant van het pasteitje met het ei en bak gedurende 20 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *