Berry’s lunchroom

 • Berry's Lunchroom
 • Kratonkade 5
 • Rotterdam
Berry’s lunchroom

Klassiek belegde broodjes van goede kwaliteit, een ongedwongen sfeer én een mooi uitzicht over de Maas!

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om eens langs te komen bij Berry’s lunchroom in Rotterdam. Een blik op Iens, waar Berry een 8.4 heeft, belooft veel goeds. Toevallig is de lunchroom letterlijk bij mijn broertje om de hoek, dus dit kon ik mooi combineren. Ik nam broertje mee als proefpersoon en samen gingen we gezellig lunchen aan de Kratonkade in het Lloydkwartier/ Delfshaven. Heen en weer, heen en weer. Kratonkade nummer 7, Kratonkade nummer 3, maar waar was nou Berry’s lunchroom?

menukaart Berry's lunchroom

Ik stond op het punt om ze te bellen, maar broertje wilde het perse zelf vinden en het bleek om de hoek te zijn, aan de kant van de Schiekade. Naast de Schiecentrale waar o.a. ‘Rayman is laat’ wordt opgenomen. Veel van de klanten zijn dan ook mensen die in één van de omliggende gebouwen werken, TV Rijnmond bijvoorbeeld, de Schiecentrale of een van de vele kleine webbureaus. Ook is er in de buurt veel in aanbouw, dus ook buurtbewoners komen er graag. Wij strijken neer en beginnen met een frambozen fruitshake en een grote cappu. Mijn frambozen fruitshake is gemaakt met yoghurt en melk en is lekker verfrissend.

Klassieke broodjes

Dan door naar het eten. Leon neemt een broodje ossenhaas carpaccio met een zelfgemaakte truffelmayo. Ik ga ook voor een klassieker: Caprese met een buffelmozzarella van zeer goede kwaliteit. De kans is sowieso groot dat je gaat voor een klassieker, want dat staat voornamelijk op de kaart. Denk daarbij naast carpaccio en caprese aan tonijnsalade, oude kaas en BLT. Op zich niets mis mee, want een lekkere klassieker heeft verder weinig nodig. Leon merkt op dat het broodje erg goed is, maar dat er wat hem betreft nog net iets meer beleg op had gekund. Ik zou het zelf wel leuk vinden als er ook een broodje van de maand is met een wat spannendere keuze, om de keuze net wat ruimer en bijzonderder te maken. We eindigen met een zelfgemaakt taartje. Een rijke Millionaire shortbread in ons geval. Machtig, maar oh so good vergezeld door een kop thee!

broodje carpaccio

Behalve eten van goede kwaliteit en vriendelijke bediening kom je hier heen voor het uitzicht over de Maas. Dus woon je in het Lloydkwartier of ben je in de buurt, kun je hier terecht voor lunch, een drankje of voor een high tea. En werk of woon je in de buurt? Berry’s lunchroom bezorgt ook!

interieur Berry's lunchroom

Pluspunten

 • Fijn uitzicht over de Maas
 • Zelfgemaakt, lekker gebak
 • Goed brood, van Jordy's Bakery
 • Lekkere lunch
 • Ongedwongen sfeer en vriendelijk personeel

Minpunten

 • 'Uit de richting', het ligt op een locatie waar je misschien niet zo snel komt
 • Beperkte belegkeuze
 • Enkel bekende combinaties
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.