Boven Water

Update: sinds 2018 is Boven Water alleen nog maar beschikbaar voor catering en niet meer voor lunch en diner.

Ons echte Valentijnsdiner was een beetje in het water gevallen. We zouden gaan eten bij een mooi restaurant in Scheveningen. Halverwege kregen we een mailtje dat ze toch volzaten… grr. De storm toch getrotseerd en bij een fout tentje ‘fish and chips’ gegeten. Snel weer naar huis want het stormde als een gek. De volgende dag in de herkansing, ironisch genoeg gingen we de volgende dag eten bij Boven Water, in het idyllissche Vinkeveen.

Vinkeveen is een dorpje wat vooral bekend is van de watersportgelegenheden en dat merk je. Boven Water is gesitueerd aan de jachthaven, achter een bootbenodigdhedenwinkel. Een trappetje op en je bent in een sfeervolle ruimte net iets groter dan een huiskamer. Door het gebruik van veel hout en riet creëren ze ook binnen die landelijke watersportsfeer. Het ontvangst is erg vriendelijk en goed. Leuk dat er ook veel ‘locals’ zijn. Een pluspunt was ook dat je een karaf kraanwater kunt bestellen tegen een geringe vergoeding. Die vergoeding gaat naar stichting KiKa.

Review Boven Water

Dan het eten zelf. Wij namen het viergangenmenu, dus we hoefden zelf niets te kiezen. Als amuse kregen een soort tuilles van kaas met een gepofte mayonaise. (Ik weet niet goed wat ik me bij het poffen van mayonaise moet voorstellen). Het voorafje was een prachtig geserveerd bord van zalmmousse, viseitjes en een bitterbal van knolraap. Erg smakelijk en een goede combinatie. Daarna kwam onze favoriet: geconfijte kippendij met een kokossoep. Dit gerecht was erg vol van smaak en was perfect in balans. Het hoofgerecht was heerlijk mals zachtgegaard rundvlees met rode kool. Het dessert verschillende bereidingen van banaan. Ondanks dat we beiden niet gek zijn op banaan was dit toch wel erg lekker. Op de poeder na, die had van mij wel achterwege mogen blijven.

Pluspunten

+ sfeervolle locatie
+ goede, vriendelijke ontvangst en bediening
+ heerlijke gerechten

Minpunten

– De gangen zijn niet optimaal op elkaar afgestemd. Van Frans via Thais naar Hollands. Hier had wat mij betreft wel iets meer op elkaar mogen aansluiten.
– Niet geschikt voor grote eters
– Niet super origineel qua gerechten

Hotspot?

De pluspunten vond ik zwaarder wegen dan de minpunten. Ik ben sowieso niet zo’n grote eter, dus voor mij was de hoeveelheid precies goed. Boven Water is een aanrader als je lekker wil eten op een sfeervolle locatie en niet persé heel verrassend wilt eten. Wat mij betreft een Hotspot!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Boven Water

  • Stephanie

    Hi! Ik kom op je blog via Google, leuk te lezen dat je het lekker vond. (Het is trouwens gerookte mayonaise ipvgepofte ?) zou jij misschien als je die hebt nog wat foto’s naar mij kunnen sturen. En zou ik ze dan mogen gebruiken op social media, zal uiteraard jouw blog benoemen.
    Liefs, Stephanie

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Stephanie,
      Leuk dat je op mijn blog terecht kwam :-). Het is alweer even geleden en de foto’s maakte ik toen met mijn telefoon. Die heb ik helaas niet meer!
      Je kunt wel de foto van de site opslaan met een verwijzing naar Myfoodblog.nl
      Groetjes, Judith

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *