Casa Morales

  • Casa Morales
  • Calle García de Vinuesa 11
  • Sevilla
Casa Morales
  • 2279 keer bekeken

Een van de beste herinneringen die ik aan Sevilla heb, is die van Casa Morales. Nadat ik afstudeerde, ging ik een maand naar een talenschool in Sevilla. Needlees to say, heeft die stad mijn hart veroverd en denk ik er nog altijd met weemoed aan terug. Voor mij is het één van de leukste steden van Spanje! Mijn favoriete tapastent ontdekte ik per toeval. Op een van de eerste avonden, waren mijn Amerikaanse huisgenootje en ik op zoek naar een tapasbar. We besloten het iemand te vragen. Een oudere Spaanse meneer keek ons met afgrijzen aan: “nee, die tent? Daar wil je echt niet heen. Kom maar mee, ik laat jullie zien waar je échte Spaanse tapas kunt eten.”

Beste tapas van Sevilla

En zo geschiedde. We kwamen in plaats van bij de toeristen tapas tent waar w blijkbaar eigenlijk heen wilden, uit bij een echt goede tapasbar. Casa Morales is een cafe met lekkere biertjes en wijnen waar je de tapas krijgt zoals het hoort. Staand dus en bij je drankje. Niet gek dus, dat je hier voornamelijk locals zult zien. Ik ging een aantal jaren geleden weer terug naar Sevilla en uiteraard stond Casa Morales weer op de te bezoeken adressen. En dat was wederom een treffer. Wat mij betreft de beste ‘hidden gem’ van heel Sevilla. Je hoeft er dus niet heen vanwege de luxe aankleding of comfort. Wel om de heerlijke authentieke ‘berenjas con miel’, ‘garbanzos con espinacas’ en manchego kaas.

Foto header: Pixabay

 

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *