Cerveceria Boulevard

 • Cerveceria Boulevard
 • Burgemeester Reigerstraat 45
 • Utrecht
Cerveceria Boulevard
Cerveceria Boulevard

Ik sprak met vrienden af die ik nog ken van toen ik op een talenschool in Sevilla zat. Toen een van hen zei dat we wel konden afspreken bij de ‘Cerveceria’, dacht ik dat het een grap was. Want die heb je toch niet in Utrecht? O, jawel! Sinds een tijdje zit op de hippe Burgemeester Reigerstraat Cerveceria Boulevard, een van de buitenkant onopvallende tent. Van binnen zijn er deels bartafels en er is een gezellig zithoekje in het raam met kussens. Het is echt een zaak zonder poespas. Misschien daarom ook wel zo authentiek.

Pintxos bij Cerveceria Boulevard

De zaak wordt gerund door onder meer echte Spanjaarden. Of eigenlijk, Basken, uit Baskenland. Bij Cerveceria Boulevard krijg je daarom geen “tapas” maar “pintxos”, typisch voor die regio van Spanje. Pincho refereert naar de prikker die meestal in het hapje zit. Er was één vegetariër in ons midden, maar dat was geen probleem. Het was duidelijk aangegeven welke pintxos vegetarisch waren en hierin was dan ook ruime keuze.

Je krijgt hier overigens geen menu zoals je wellicht gewend bent. Achter de bar kun je lezen wat je allemaal kunt kiezen. Het zou dan ook kunnen dat dit regelmatig wisselt. Wij gingen voor deels vega, deels vis met onder meer de gamba’s pil pil, aardappeltortilla met spinazie, gefrituurde inktvisringen, taleggio met vijgenbrood, geroosterde groenten met hummus en stukjes inktvis met aardappel.

Ik was aangenaam verrast! De gerechten waren niet heel moeilijk of verrassend, maar wel erg lekker en authentiek. Het valt me namelijk op dat er zo ontzettend veel tapastentjes zijn, alleen al in Utrecht, maar er was er voor mij nog niet één die eruit sprong. Totdat ik hier kwam! Hier heeft het eten authenticiteit en bovenal, veel smaak! Je kunt merken dat er echte Spanjaarden in de keuken staan, de smaken nemen me echt mee terug naar Spanje. De tortilla was anders dan hoe ik hem ken, maar zeker niet minder lekker.

Cerveceria

Tinto de verano

Naast lekker eten, hebben ze ook een ruime keuze aan dranken. Een wijnkaart en natuurlijk ook sangria en “tinto de verano”, de Andalusische tegenhanger van de sangria. Uit de nostalgie moesten we dit natuurlijk drinken! Tinto de verano wordt gemaakt van (goedkope) rode wijn en Sprite en is lekker fris en heeft voor mij ook altijd iets gezelligs (of gewoon nostalgisch).

We raakten steeds voller, maar zoetekauw als ik ben, laat ik altijd wat ruimte over voor een toetje. Toen ik zag dat ze moelleux hadden (van die chocoladecakejes met een lopende binnenkant, ook bekend als fondant), was voor mij de keuze snel gemaakt.

Eén van mijn lievelingsdesserts. Het viel helaas tegen, het cakeje was wat droog, terwijl dit bij uitstek een cake is die smeuïg hoort te zijn. De lopende binnenkant vond ik ook pas na lang zoeken. Maarja, dan moet je ook maar geen moelleux bij een Spaans restaurant bestellen, denk ik dan!

Eindoordeel

Cerveceria Boulevard bood de perfecte setting voor een gezellig avondje met oude vrienden. Wees er op tijd bij, dan kun je hier van een relaxed avondje genieten met authentieke, eenvoudige Spaanse pintxos. Eet je lekker helemaal vol en skip het dessert ;-). Op maandag en dinsdag kun je voor maar € 7,50 genieten van een paella!

Pluspunten

 • Authentieke Spaanse smaak
 • Ongedwongen sfeer
 • Af en toe live muziek
 • Lekkere zithoek
 • Knus
 • Goede prijzen

Minpunten

 • Dessert was geen aanrader
 • Klein, dus wees op tijd!
 • Niets 'nieuws' gegeten
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *