Concours

  • Concours
  • Biltstraat 23
  • Utrecht
Concours

Concours is wat ons betreft een aanwinst voor Utrecht

Ook op de Biltstraat komen steeds meer nieuwe restaurants. Een van de restaurants die er voor mijn idee al sinds jaar en dag zat, Eetcafé Te Koop, is niet meer. Althans het heeft nieuwe eigenaren en het is helemaal omgetoverd. De felle kleuren hebben plaatsgemaakt voor een rustig kleurenpalet en een Franse uitstraling. De nieuwe naam is Concours en Concours serveert lekker eten in Franse stijl zonder pretentieus te zijn. Je bent hier ook gewoon welkom in je kloffie, zo vertelt eigenaresse Lisa. Wij zijn er op de openingsavond. De officiële openingsavond dan, want officieus is het restaurant al een paar weekjes open.

Oesters

Leuk is dat op de openingsavond slechts een handjevol bloggers en andere journalisten zijn, en vooral veel mensen die hen hebben geholpen: familie, vrienden, leveranciers en financiers. En dat is leuk om te zien, omdat het een goed beeld geeft van het type restaurant én de eigenaars. Voordat we aan tafel gaan komen er hapjes voorbij en staat ook een van hun leveranciers er met verse oesters. Uiteraard kan ik het niet laten en neem ik zo’n heerlijk zilte oester van op de Wadden. Ik had geen idee dat ook daar oesters leven, maar blijkbaar wel.
Gelukkig liet ik nog genoeg ruimte over voor het diner.

Voorgerecht

Masala

We trappen af met een ravioli met pompoen, gevolgd door duif met duivenlever. Zoals eerder gezegd ben ik niet dol op lever, maar het smaakte ondanks dat goed. Vervolgens een kalfsentrecote met watermunt, masala, doperwtencrème en gepofte boekweit. Geheel toevallig zien we op dat moment Ramon Beuk binnenkomen die ook houdt van het mengen van de Surinaamse keuken met de Europese keuken. Ik denk dat hij de inspiratie was voor dit gerecht :-). Wat ons betreft helemaal leuk, want de masala geeft het gerecht een bijzondere dimensie.
Tijd voor een klein dessertje: een druivenijsje. Lekker verkoelend en fris!
Als het diner afgelopen is, staan we nog even napraten met de mede-eigenaar Alex die zichtbaar geniet van een geslaagd openingsdiner en met een passie voor goed en lekker eten. Naast dat ze een restaurant zijn, geven ze ook regelmatig workshops, kijk voor meer info even op hun website. Concours is wat ons betreft een aanwinst voor Utrecht: de Franse keuken in een nieuw, fris jasje, tegelijkertijd een lekker informele sfeer en een licht niet-hipster interieur. Kuddos!

Dessert

Pluspunten

  • Goede gastvrouw en chef
  • Klassieke Franse smaken met een twist
  • Op de gezellige Biltstraat
  • Smaakvol, licht interieur

Minpunten

  • Stoelen zijn niet mega comfortabel
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Concours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *