Conservatorium Hotel

  • Conservatorium Hotel
  • Van Baerlestraat 27
  • Amsterdam
Conservatorium Hotel

Conservatorium hotel
Het Conservatorium Hotel is één van die plekken waar ik altijd al heen wilde. Van de buitenkant is het een imposant gebouw en ook over het eten had ik goede verhalen gehoord. Laatst kreeg ik de kans om er eindelijk eens heen te gaan. Bij een Women’s Health wedstrijd won ik een spa arrangement inclusief lunch. Op naar Oud-Zuid dus! Van binnen was het Conservatorium Hotel nog mooier dan van de buitenkant. Een geweldige combi van oud en nieuw, strak en klassiek. de trappetjes en de overdekte binnenplaats waar het restaurant is, geven het extra charme. Het personeel was erg vriendelijk, dus dat beloofde veel goeds. Nadat we bijna 2 uur lang werden gemasseerd in de Akasha spa, was het tijd voor onze lunch.

Brasserie Conservatorium Hotel
De kaart in de spa biedt een selectie van wat de brasserie boven aanbiedt. Bij de spa ligt daarbij de nadruk op de gezonde gerechten. Behalve gezond eten staan er op de kaart wat verse sapjes, kokoswater en water. Je kunt er dus als je gebruik maakt van de spa gewoon beneden eten. Je kunt er ook voor kiezen om gezellig in de brasserie te gaan eten.

Het eten in het Conservatorium Hotel

Akasha

Misschien hadden jullie het al door, maar ik ben een super kreeft fan! Toen mijn blik viel op de ‘lobster sandwich’ was ik dan ook meteen verkocht. Ik kreeg een luchtig, knapperig broodje met daarin grote stukken verse kreeft. Daarbij kreeg ik een salade met groene asperges, een saus voor de kreeft en zelfgemaakte wafelchips. Jerome ging voor de gestoomde heilbot met quinoa. Ik was blij verrast met wat we kregen. Het was niet alleen keurig opgemaakt, het smaakte voortreffelijk! Mijn kreeft was heel vers en wat opviel was dat het echt mooie grote stukken kreeft waren in het broodje. Het broodje zelf was ook erg bijzonder: knapperig en tegelijk luchtig. Het smaakte in ieder geval vrij ‘home made.’ Te drinken hadden wij gewoon water, maar je hebt ook keuze uit een verse sap, champagne enz. Andere gezonde suggesties op de kaart zijn courgette pasta en de speltbagel. De gehele kaart kun je hier vinden.  Tip: op zondag kun je buiten het centrum gratis parkeren, hier dus ook!

Pluspunten

+ Erg vers en kwalitatitief goed
+ Mooie bereidingswijze
+ Goede bediening
+ Originele kaart
+ Veel gezonde keuzes

Minpunten

– Wij zaten beneden en dus niet in de brasserie. Dit is iets minder sfeervol
– Amsterdamse prijzen

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *