Bijzondere, heerlijke kroketten eten bij Croquetten Boutique Utrecht

  • Croquetten Boutique
  • Bakkerstraat 7
  • Utrecht
Bijzondere, heerlijke kroketten eten bij Croquetten Boutique Utrecht

Leuk dat de Croquetten boutique de 'normale kroket' naar een hoger niveau tilt!

Er zijn steeds meer horeca gelegenheden waar je bijzonder fast food kunt krijgen. Chique en lekker fast food. Eigenlijk doet de naam fast food het dan ook geen eer aan. Het is namelijk echt hoogstaand, eerlijk en bijzonder snack food. Zo had je al het Frites Atelier van Sergio Herman, diverse hotdog winkels en nu in Utrecht dan ook een heuse kroketten winkel. Of croquetten boutique moet ik eigenlijk zeggen.

menu croquetten boutique

Croquetten Boutique

De Croquetten Boutique lijkt in niets op een snackbar! Het mooie exterieur en het prachtige, classy interieur met groene wanden, marmer, goud en roze fluwelen kussens zorgen voor een warm gevoel waar je graag gezien wordt. Brian Steevens en Desirée Stroes zijn hun zaak enkele weken geleden begonnen en nu is het al gezellig druk bij hun boetiek. Je eet er niet zomaar kroketten, maar bijzondere kroketten in verrassende smaken!

Zalm, hazenpeper en appel

Wij krijgen een proeverij met een kip curry kroket, zalm-citroenpeper kroket, hazenpeper kroket, appel-kaneel kroket en passenstoelen kroket. Ze worden prachtig geserveerd. Los (‘uit het vuistje’) of op een puntje naar keuze. Een van de andere klanten merkt op dat de kroket uit het vuistje wordt geserveerd als een soort chique bon bon in een prachtig doosje. De kroket op een puntje ziet er overigens ook uit als een echt kunstwerkje!

broodje kroket

Knapperig en smeuïg

Ook mijn proeverij van mini-kroketten ziet er mooi uit, inclusief eetbare bloem op de mosterd. Alle kroketten hebben een perfect knapperige buitenkant en een zachte, smeuïge vulling. We hebben meteen twee favorieten: zalm-citroenpeper en kip cury. De eerste heeft een goede zalm smaak met een fris, pittige touch. De kip curry is lekker kruidig zonder overheersend te zijn.  Persoonlijk vind ik de paddenstoelen kroket wat minder, maar andere gasten hoor ik daar wel heel enthousiast over. Over smaak valt niet te twisten ;-). De prijzen zijn overigens heel prima. Voor rond de € 5 heb je een broodje kroket met alles erop en eraan. Genoeg voor een lunch dus!

zalm kroket

Leuk dat de Croquetten boutique de ‘normale kroket’ naar een hoger niveau tilt! Geen snackbar maar een mooie boetiek waar je superlekkere kroketten kunt krijgen in allerlei smaken.

croquetten boutique bakkerstraat utrecht
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *