De keuken van Thijs

 • De keuken van Thijs
 • Biltstraat 41
 • Utrecht
De keuken van Thijs
De keuken van Thijs

“De keuken van Thijs” zit al zo’n twee jaar op de Biltstraat, maar ondanks de goede verhalen die ik erover had gehoord was ik er nog niet geweest. Tot afgelopen weekend…. Op deze lekkere nazomerse dag streken we hier neer. Het publiek was zeer gemêleerd, van een groepje internationale studenten tot locals en van stelletjes tot ouderen. Al met al lekker ongedwongen en gemoedelijk. Iets dat je ook terugziet in het vrolijke, doch robuuste interieur. Wij gingen voor een gele smoothie met mango en een huisgemaakte limonade. Te eten hun bestseller, de Club sandwich en een carpaccio salade.

Club sandwich keuken van Thijs

Alles zelfgemaakt en vers

Leuk om te vertellen is dat Thijs twee jaar geleden begon als lunchroom, inmiddels doet hij ook veel (bedrijfs)catering voor bedrijven rondom Utrecht. Het gaat zo goed met de catering dat er binnenkort verbouwd gaat worden waardoor er meer keukenruimte ontstaat. Wat de keuken van Thijs anders maakt dan anders is dat werkelijk alles zelfgemaakt en vers is. “Alleen het brood kopen we, en dat doen we dan bij een hele goede bakker en bakken we zelf af”, aldus Thijs.

“Twee keer per jaar veranderen we de kaart en dan gaan we een avondje met vrienden zitten. Proberen, proeven, finetunen en weer proeven. Net zolang totdat het perfect is. De smoothie die jullie hebben bijvoorbeeld, hebben we net zolang getweakt totdat het perfect was. En dat bleek veel mango en een klein scheutje magere yoghurt.”

Bij de keuken van Thijs

Robuuste boterhammen

De smoothie was inderdaad lekker, maar nog lekkerder vond ik de huisgemaakte limonade. Heerlijk zomers en verkoelend, zoals een mojito, maar dan zonder de alcohol. De club sandwich waren robuuste boterhammen met kaas, mooie vleeswaren en truffelmayonaise. Uiteraard huisgemaakt. Ik zat tot ‘s avonds vol van deze sandwich en als je nagaat dat je hier nog geen € 6,- voor betaalt is het een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook de carpaccio salade was lekker. Op zich natuurlijk hele klassieke gerechten, maar met een zeer goede uitvoering. Je merkt dat het met liefde wordt bereid en dat alles supervers en huisgemaakt is.

De keuken van Thijs, Biltstraat 83, Utrecht, www.dekeukenvanthijs.nl

Winnen!

Om jullie ook kennis te laten maken met de keuken van Thijs heb ik een hele leuke winactie…..

Ik mag 2 x 2 complete ontbijtjes weggeven! Wat moet je doen? Laat in de comments of op Facebook weten wie jij weleens wil verrassen met een lekker ontbijtje. Je kunt meedoen tot en met 5 oktober 2014. De prijswinnaars worden 6 oktober bekend gemaakt.

menu
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

9 reacties op “De keuken van Thijs

 • egni

  Mijn moeder staat altijd voor mij klaar
  en daarom verdient zij een verwengebaar.
  Voor een goed ontbijt
  maakt zij graag tijd.
  Ik weet dus zeker dat ik haar hiermee verblijd!

  Beantwoorden
 • Silvia

  Woonachtig in Utrecht, maar nog niet bekend met ‘De Keuken van Thijs’, maar daar kan natuurlijk verandering in komen. Graag verras ik mijn inmiddels aanstaande met een heerlijk ontbijtje. We zijn nu druk bezig om ons droomhuwelijk te regelen en hoe kun je je dag nu beter beginnen dan met een goed ontbijt?

  Beantwoorden
 • Sheelagh

  Wat leuk! Dit is bij mij om de hoek maar ben er nog nooit geweest en zou ‘t graag eens proberen samen met mijn verloofde, die zelf ook in de horeca werkt waardoor we bijna nooit samen ontbijten :)

  Beantwoorden
 • Janneke

  Ziet er goed uit! Zelf zou ik niet snel ergens gaan ontbijten.. Nu is het eigenlijk hoogste tijd dat ik mijn ouders eens bij mij thuis welkom heet.. Wellicht is dit een goede stok achter de deur.. Een ‘moetje’ op een fijne, nieuwe, uitdagende manier dus!

  Beantwoorden
 • Evi

  Ik wil graag mijn zusje Lotte een keer meenemen!
  Ze houdt van uitgebreid ontbijten, dus dit zal ze zeker leuk vinden.

  Beantwoorden
 • Marianna

  Nog nooit bij de keuken van Thijs geweest en een ontbijtje met mijn partner en onze dochter zie ik wel zitten.
  Mijn partner zet iedere dag de lekkerste maaltijden voor ons op tafel hoe druk haar dag ook is geweest. Dit zou een leuke verrassing zijn.

  Beantwoorden
 • Kim - foodstyle

  mijn zus zou ik meenemen, heel de wereld is tegen haar en alles gaat mis (lees: ze is ongesteld) dus een ontbijtje zou haar vast wat blijer maken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *