De Nonnerie

De Nonnerie

Update: De Nonnerie is gesloten en in dit pand huist inmiddels restaurant De Eendracht.

Ter ere van mijn nieuwe baan nam Jerome mij vorige week ergens mee naartoe. Ik wist niet waarheen, alleen dat we met de auto ergens heen gingen om te eten. We kwamen aan in de binnenstad van Maarssen, 10 minuten rijden vanaf ons huis in Utrecht, om binnen te stappen in restaurant de Nonnerie.

De Nonnerie is een oud herenhuis dat is omgetoverd tot restaurant. Leuk is dat veel van die oude elementen bewaard zijn gebleven en dat dit ook de stijl is waar op is voortgeborduurd. Denk daarbij aan ornamenten op het plafond, grote kroonluchters, mooie houten vloeren en veel houten balken. De sfeer is chique zonder stijfjes aan te voelen. We werden welkom geheten en kregen meteen een lekker aperitiefje, een variant op de aloude G+T (gin tonic): een verfrissende versie met citrus en kardemom. Daarna volgden enkele amuses waardonder schelvis en quinoa. Klinkt heel simpel, maar het was verrukkelijk!

Het eten bij De Nonnerie

Als voorgerecht kregen we gerookte zwaardvis met een crème van avocado, rivierkreeft ravioli en een crème fraîche hangop. Oh, wat was dat genieten. Het voorgerecht was mijn absolute favoriet, hoewel ik sommige stukjes wat aan de zoute kant vond. Verder was dit gerecht perfect in balans en was ook de portie precies groot genoeg. Dit werd gevolgd door wat werd genoemd “onvergetelijke groenten”, oftewel de vergeten groenten als aardpeer en schorseneer, in een fijne consommé. Het hoofdgerecht was een supermals stuk Frans rundvlees dat heel langzaam was gegaard in combinatie met een zeer smakelijke kruiden mousseline. In dit gerecht bevonden zich enkele accenten van suechan peper.

De klassieke combinatie van chocolade en sinaasappel kwam voorbij tijdens het dessert, maar dan in een nieuw jasje. Denk aan een schijfje gekarameliseerde sinaasappel, een stevige chocoladecrème en een frisse mandarijnensorbet. Tegen die tijd zat ik goed vol, dus van de friandises heb ik slechts 1 macaron opgesnoept.

Pluspunten

+ Verfijnd eten
+ Zeer goede smaakbalans
+ Doen mee aan de Dinerdeal actie: goede prijskwaliteit verhouding
+ Goede porties
+ Vriendelijk en gastvrij personeel

Minpunten

– Voorgerecht ietwat aan de zoute kant
– Parkeren kan voor de deur, maar kijk wel uit met de singel

Aanrader?

Ik moet zeggen dat ik in tijden niet zo lekker heb gegeten en dat ik zeer aangenaam was verrast: de heerlijke smaakcombinaties, perfecte bereidingen en attente bediening zorgen ervoor dat ik er met een glimlach aan terugdenk en iedereen dit mooie restaurant kan aanraden.

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “De Nonnerie

  • de Nonnerie

    Dank je wel voor de mooie recensie.
    Voorgerecht gaan we evalueren en de top voor parkeren: aan de achterzijde ligt ons eigen parkeerterrein. Team de Nonnerie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *