De Prins

  • De Prins
  • Peperstraat 25
  • Buren
De Prins

Op een historische plek heerlijk eten! Laat je verrassen door de klassiekers met een eigen draai.

Een paar maanden geleden kwam ik oud-klasgenootje Milou tegen op een reünie waarbij we het heel lang hebben gehad over lekker eten. Natuurlijk altijd gezellig om een mede-foodie tegen te komen :-). Enkele weken daarna zag ik dat ze samen met haar man Restaurant De Prins had overgenomen, een begrip in de Betuwe. Toen ze me uitnodigde voor een gezellig diner bij hen in de zaak, zei ik dan ook meteen ja!

Koninklijk stadje

Onder meer mijn moeder (niet de minste, haha!) is namelijk altijd lyrisch over dit restaurant. Tijd dus om het zelf eens te gaan ervaren! Jerôme en ik togen af naar het koninklijke stadje Buren en bestempelde De Prins unaniem als hotspot.

eten bij de prins

Chefkok Bas maakt alles vers, niks uit pakjes en zakjes. Op zich niets nieuws, dus wat onderscheidt ze dan? Het is de Franse keuken, maar dan met een twist. Zoals Milou het omschrijft: “het is echt de keuken van Bas, Bas zijn stijl proef je in alle gerechten terug.”

Grapjes

Die twist merk je ook aan dingen als de menukaarten, die tekenen ze zelf elke week uit, maar ook in de leuke grapjes op de borden en uiteraard ook in het eten. Het zijn gerechten die je wel kent, maar dan nét iets anders dan je ze gewend bent. Zo kregen we een voorafje van zelf gebraden runderstaartstuk met een hele subtiele truffelmayonaise en als hoofdgerecht een dorade op een puree van pastinaak met zoete aardappel gnocchi.

Een van de desserts was een parfait van advocaat met als leuke twist yuzu gel. Niet alleen bracht dit het geheel in balans (want zoet met fris), maar het was ook weer net wat anders dan je normaal zou krijgen. Het dessert van witte chocolademousse met sinaasappelijs is een van Bas’ signature dishes en ik snap wel waarom, het was de perfecte afsluiter!

Wat tot slot ook nog opviel aan het eten was de fijne presentatie. Lekkere én mooie bordjes, daar scoor je bij ons punten mee.

dorade

Naast het eten is ook de ambiance in De Prins erg fijn. Het personeel is vriendelijk en Milou is echt de perfecte gastvrouw: energiek, vrolijk, spontaan en vooral ook erg gezellig. Overigens gaat het verhaal dat de stenen van het kasteel van Willem van Oranje zijn gebruikt bij de bouw van dit gebouw.

Het is sowieso een oud, monumentaal gebouw. In het centrum van de historische stad en aan de rivier de Korne. Als het lekker weer is kun je buiten op het terras aan het water zitten!

Anna van Buren

Voor degenen die niet bekend zijn met Buren: het is een historische stad in de Betuwe waar de koninklijke familie haar wortels heeft. Anna van Buren komt uit… je voelt hem al aankomen…. Juist ja.

voorafje

Oja, en omdat ze hier alles zelf maken kunnen ze perfect inspelen op allergieën en voedingsintoleranties. Kun je dus ergens niet tegen? Geef het aan en de koks maken iets heerlijks voor jou!

zalm kerrie Bas en Milou

Pluspunten

  • Alles vers en zelfgemaakt
  • Klassiek met een twist
  • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Fijne, historische locatie aan het water en in het centrum
  • Gratis parkeren
  • Er is ook een B&B aanwezig mocht je wat wijntjes willen drinken
  • Zeer gastvrij personeel
  • Persoonlijke touch
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *