Hotspots: eten & shoppen in Antwerpen

  • Antwerpen
  • Antwerpen
Hotspots: eten & shoppen in Antwerpen
Luc B via Flickr

Of je nu in Nederland woont of in België, Antwerpen is erg goed bereikbaar. Wij reden vanuit Utrecht in één dagje op en neer, maar er zijn ook genoeg leuke hotelletjes waar je een nachtje kunt blijven slapen. Hoewel het relatief dichtbij is, gaan we er toch niet heel vaak heen. Zonde, want het is zo leuk. Shoppen én eten in Antwerpen is een absolute aanrader! Ik deel met jullie dé hotspots en een mooie route door Antwerpen waarbij je onze favorieten ziet! En, ik neem me meteen voor om vaker te gaan ;-).

route antwerpen

Kom je met de auto? Parkeren doe je gratis bij de Sint-Michielskaai, aan het water. Vanaf hier ben je in no-time in het centrum.  Slenter langs de vele interieur- en antiekwinkeltjes in de Kloosterstraat. Wij hebben ons er vergaapt aan de prachtige items die over het algemeen ook nog heel erg betaalbaar waren. Denk aan industrieel met een vleugje landelijke romantiek (en laat dat nou precies onze stijl zijn ;-)).

Antwerpen antiek

Vervolg je weg op de Steenhouwervest en stop voor koffie en een broodje bij Caffè Noir. De Steenhouwersvest is een heel schattig straatje waar je allerlei leuke cafeetjes en hippe winkeltjes vindt. Iets verderop, bij Goossens op de Korte Gasthuisstraat 31 haal je het lekkerste brood van de stad. Er staat hier een rij tot aan buiten. Eenmaal binnen sta je in een piepkleine, chaotische winkel. Maar het brood is het waard. Het roggekrentebrood namen we mee naar huis om te proeven en inderdaad, het smaakt precies als vers, homemade brood zoals m’n moeder het maakt.

brood Goossensthe chocolate line

Op de Meir kom je langs allerlei winkels, zoals een grote Forever21 en een Inno. Veelal zitten er op de Meir winkels die je in elke stad vindt, dus blijf hier niet te lang hangen. Waar je wel echt even heen moet op de Meir: het Paleis. Hier bevindt zich The Chocolate Line, van niemand minder dan Domique Persoone. Hij noemt zichzelf “shock-o-latier”. Hij introduceerde cacaosnuiven en komt met gekke smaken als curry bonbons. We konden natuurlijk niet anders dan een doosje meenemen en aten stiekem in de auto al 2 bonbons: Cabernet Sauvignon en Provence (denk: veel lavendel). Heerlijk! En die curry bonbon moesten we natuurlijk ook even proberen.

Laduree antwerpen laduree

Langs het Rubenshuis loop je naar de Schuttershofstraat, de P.C. Hooftstraat van Antwerpen. Burberry, Valentino, IKKS, Gucci, je vindt het er allemaal. Een van de eerste dingen die je zult zien, zijn de groene luifels van Ladurée. De bekendste macarons ter wereld misschien wel en je kunt ze hier kopen. Ruim € 2,- per stuk, dus even slikken, maar dan heb je wel macarons in heerlijke smaken als pistache, roos en gezouten karamel.

Fiskebar

Vanaf hier is het niet ver naar de Nationalestraat, dé modestraat van Antwerpen. Je vindt hier het Modemuseum, maar ook veel (Belgische) designers. Sla ook vooral Lila & Grace niet over, een winkel met hippe, stylish dameskleding- en accessoires. Inmiddels heb je waarschijnlijk trek gekregen, dus kun je lopen richting het Vrijheidsplein. Dé place to be is hier Fiskebar, een visrestaurant met veelal biologische, smakelijke gerechten. Dit alles in een hip interieur. Vergeet niet te reserveren, want het zit hier snel vol!

‘s Avonds nog iets leuks doen in Antwerpen? Ga naar de megabioscoop Kinepolis met in elke zaal ook ‘loveseats’ of ga cocktails drinken bij Appelmans.

Wat is jouw favoriete hotspot in Antwerpen? Laat het weten in de reacties!

Fotocredits foto 1: Luc B via Flickr

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

3 reacties op “Hotspots: eten & shoppen in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *