Eten in Toronto

  • Toronto
  • Toronto
Eten in Toronto
Toronto hotspots

Omdat mijn familie in Noord-Amerika woont, ben ik er regelmatig te vinden. En dat vind ik totaal niet erg! Ik vind het leuk dat je in zowel Amerika als Canada de vele culturen terugziet in het eten. De heerlijke, dikbelegde boterhammen met pastrami of smoked meat die je in de Joodse deli’s kunt vinden, de orange chicken die bij elke Chinese Canadees op het menu staat, de vele Italiaanse heerlijkheden, de Oost-Europese pannekoekjes en pasteitjes.

Je vindt er van alles, uit alle windstreken. Uit Canada zelf vind je er de heerlijkste vis (voor een fractie van wat het hier kost!), kreeften en krab. Als foodie kun je dus met een gerust hart naar dit continent en zeker ook naar Toronto. De stad heeft 2,5 miljoen inwoners, maar is zeer uitgestrekt.

De echte binnenstad is niet erg groot en kun je gemakkelijk lopen. Wij stapten uit bij de metro-halte ‘College’ en liepen de rest. Goed te doen! Qua look en feel doet het wat denken aan New York, maar dan iets rustiger en een stuk kleiner. Wat ik je zeker kan aanraden is het pontje te pakken naar Toronto Island, al is het alleen al vanwege het waanzinnige uitzicht op de skyline. De CN toren is een must vanwaar je kunt uitkijken over de gehele stad.

Wat zijn nou dé plaatsen om te eten in Toronto? Ik vertel het je in dit artikel!

St. Lawrence market

fish and chips St. Lawrence Market

In een mooi oud gebouw in ‘the Old Town’ van Toronto vind je +/- 120 kraampjes die eten en drinken verkopen. Van een stand die verschillende lokale wijnen verkoopt (inclusief de befaamde ice wine), tot aan vele slagers, kaasboeren, visverkopers en allerhande prullaria. Sowieso erg leuk om te zien en je kunt hier erg goed eten! Wij aten bij Buster’s Seacove, helemaal achterin. Dat het er druk was, was niet gek. Ik heb hier misschien wel de lekkerste fish & chips ooit gegeten en fantastische krabburgers. Ga hierheen voor een laid-back lunch onder de locals voor niet al te veel geld.

St. Lawrence market,  92 Front St E, Toronto
Prijsklasse: $

What-a-bagel

Om bagels kun je niet heen in Canada. Ik at dan ook zo ongeveer elke ochtend een bagel voor ontbijt. Een ‘normale’ bagel, maar ook een ‘everything’ bagel met maanzaad, sesam en diverse kruiden. Mijn meest favoriete bagel is toch wel de rozijn-kaneel bagel. Met zowel zoet als hartig beleg is dit zooo lekker! Er zijn diverse kleinere ketens, maar mijn favoriete keten is toch wel what-a-bagel. De filialen van deze winkel bevinden zich in Toronto en de voorsteden ervan en omdat de firma wordt gerund door Oost-Europeanen kun je er ook nog diverse andere Oost-Europese/ Joodse specialiteiten krijgen.

What-a-bagel, 130 Spadina Ave, Toronto / 973 Eglinton Ave W, Toronto / zie alle locaties
Prijsklasse: $

DSC_0058

Caplansky’s

Een van die fijne deli’s waar je heerlijke sandwhiches met ‘smoked meat’ of ‘corned beef’ kunt krijgen en dat lijkt echt werkelijk niets op de corned beef die we hier kennen. Je krijgt 2 boterhammen met daartussen een hele dikke laag, versgesneden, huisgerookt vlees. Leuke anekdote, wanneer mijn vader in Canada of Amerika zoiets bestelt vraagt ‘ie er altijd extra boterhammen bij, omdat deze deli sandwhiches gewoon zoooo dik belegd zijn. Caplansky’s werkt sterk aan zijn branding en verkoopt naast eten ook complete merchandise, denk aan petten, t-shirts etc. Erg fijn: naast een filiaal in het centrum zit er sinds kort ook een op het vliegveld!

Caplansky’s, 356 College St., Toronto / Toronto Pearson Terminal 3 Missisauga
Prijsklasse: $$

360

360 360 Toronto

Ok, eerlijk is eerlijk, het eten is niet echt spectaculair, verre van. Maar het uitzicht is fenomenaal! Plus, de entree voor de CN toren is $32 CAD per persoon. Als je in het restaurant bovenin gaat eten, hoef je geen entree te betalen.

Tip: ga er heen net voor de zon onder gaat. Zo zie je hoe Toronto er van die hoogte in daglicht uitziet en kun je er de zon onder zien gaan. Dit restaurant heet 360, omdat het langzaam ronddraait. Zo hoef je dus geen kant te kiezen, want je ziet sowieso alles.

360, 301 Front Street West, Toronto
Prijsklasse: $$$

Bulk Barn

Geen restaurant, maar wel een winkel zonder verpakkingen, waar je zelf je producten kunt scheppen. Ze hebben hier een kust aan kruiden, veel soorten granen, rijst, couscous en quinoa, gedroogd fruit en ga zo maar door. Schep hoeveel je zelf wil en betaal per gram.

Bulk Barn, bekijk hier alle locaties
Prijsklasse: $

Magnotta Winery

magnotta

Wist je dat ze in Ontario ook wijn maken, en veel ook? Het leek mij niet meteen vanzelfsprekend, maar toch wordt er veel wijn geproduceerd. Wat echt typisch is voor de streek, en hier zelfs is uitgevonden, is de zogenaamde ‘ice wine’. Wijn die wordt gemaakt van druiven die minstens 10 dagen zijn bevroren, mag zich ice wine noemen. De smaak is zoet en daarmee is het uitermate geschikt als dessertwijn. Bij Magnotta geven ze je een rondleiding door de fabriek, de wijnkelder en krijg je gratis een proeverij. Daarna kun je wijnen kopen in de winkel die erbij hoort. Zoek je een echt exclusieve wijn? Probeer dan de rode ijswijn. Deze is zeer schaars, dus per fles van 375 ml ben je zo’n $ 60 CAD kwijt.

Magnotta, 271 Chrislea Rd, Vaughan
Prijsklasse: $$

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw hotspots. Ben jij weleens in Toronto geweest? Wat vond je toen lekker om te eten?

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “Eten in Toronto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *