Hemingway

  • Hemingway
  • Grote Markt 36
  • Bergen op Zoom
Hemingway

Originele smaken die perfect in balans zijn gecombineerd met complementaire wijnen en zuidelijke gastvrijheid. Hemingway is zeker de omweg waard!

Een tijdje terug kregen we een uitnodiging om in Bergen op Zoom te komen eten. En, omdat ze zagen dat het voor ons niet bepaald om de hoek is, mochten we er ook nog blijven overnachten. Leuk, want dat betekende slapen in het oudste hotel van Nederland! Afgelopen weekend was het zover en besloten we de grote verbouwing thuis even te laten voor wat het was en togen we naar het zuiden des lands. We hadden een extra goede reden om er eens een nachtje tussenuit te gaan, want het was ook nog eens ons 5-jarig jubileum (van Jerôme en mij dus, niet van het blog ;-)).

Hemingway amuse

Balans

We werden in Grand Hotel De Draak meteen super gastvrij ontvangen. Na wat tips over de binnenstad van Bergen op Zoom te hebben gekregen, gaan we eventjes de stad in. Door de frisse lucht is meteen onze eetlust opgewekt en dat komt goed uit. Op ons wacht namelijk een 8-gangen diner inclusief wijnarrangement. We beginnen met een champagne als aperitiefje, samen met een hartige madeleine. Dit is overigens nog niet de eerste gang, maar ‘slechts’ een opwarmertje. Wat daarna volgt zijn bijzondere gerechten die heerlijk in balans zijn. De klassieke Franse keuken, maar dan niet zo klassiek. Dat er invloeden zijn van over de hele wereld is meteen duidelijk: Japanse yuzu, Spaanse churros, Chinese 5 spices, maar ook de Hollandse oliebol. Het voorgerecht met churros is een mooi voorbeeld van de stijl van chef-kok Sander Doggen: zoet, zout, zuur en bitter zijn prettig in balans. Wat de gastheer vertelt over het gerecht maakt het helemaal leuk: de chef is in Spanje verschillende churros kraampjes langsgegaan om het beste recept te vinden. Het eten is van ongekend hoog niveau en het is te zien dat de chef bij diverse sterrenrestaurants heeft gewerkt.

Macarons

Ik ga niet alles verklappen, want het is leuk om het zelf te proeven, maar mijn favoriet was de tonijntartaar met een hartige macaron en een kerriekletskop. Alle elementen afzonderlijk waren heerlijk en bij elkaar klopte het helemaal. Macarons zijn voor mij sowieso altijd +1 en in deze samenstelling vond ik het extra bijzonder. Jerôme’s favoriet was zonder twijfel de kreeften bisque met cognac! Werkelijk alle gerechten zien er prachtig uit…

tonijn tartaar

Voor iedere portemonnee

Iedereen, zowel in het hotel als het restaurant zijn heel nuchter en nederig terwijl je als gast een ongekend goede ervaring hebt en dat maakt het erg leuk. Bij Hemingway is het prijsniveau gemiddeld tot hoog. Je kunt al voor € 37 een 3-gangen menu (Bib Gourmand menu) nemen waarbij je een hele leuke en lekkere avond hebt. Je kunt ook gaan voor een 8-gangen diner waarbij je iets meer kwijt bent. Voor ieder wat wils dus! Mocht je voor een 8-gangen menu gaan, dan kan ik je een hotelkamer zeker aanbevelen. Helemaal als je voor het bijpassende wijnarrangement gaat ;-)! Het is leuk te zien dat er in deze regio ook leuke restaurants te vinden zijn en dat het zich zeker niet alleen in De Randstad afspeelt. Wat mij betreft een absolute aanwinst voor de regio Bergen op Zoom. Zeker de moeite voor mensen uit België, Brabant, Zeeland en Rotterdam. Maar ook zeker als je  van verder komt, aangezien je hier comfortabel kunt slapen! Maak er meteen een leuk weekendje weg van, met een half uurtje zit je vanaf hier in Antwerpen.

Complimenten voor Hemingway

Niet alleen de chef en het uiterst vriendelijke en correcte bedienende personeel (de zwarte brigade) hebben hun best gedaan, ook voor de vinoloog complimenten. Alle wijnen die we geserveerd krijgen, complementeren de gerechten. Leuk is dat we bijvoorbeeld een hele lokale Nederlandse wijn krijgen en niet alleen voor de noviteit. Het gaat ook daadwerkelijk goed samen met de vis die we eten.

Terwijl we genieten van ons laatste gerecht van de avond en we uitkijken over de markt, komt de chef nog even een praatje maken. Dat doet hij namelijk elke avond, gewoon omdat hij het leuk vindt.

Pluspunten

  • Originele gerechten die helemaal in balans zijn
  • Iedereen is zeer gastvrij bij Hemingway én weet hoe het hoort
  • Fantastische food-wine pairing
  • Mogelijkheid om te blijven slapen
  • Waar mogelijk gebruik van lokale leveranciers

Minpunten

  • Persoonlijk vonden we het intereur niet helemaal matchen met het goede eten
 
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *