Hofstede Meerzigt

  • Hofstede Meerzigt
  • Zonnenberg 10
  • Zoetermeer
Hofstede Meerzigt

Hofstede Meerzigt is een soort fata morgana. Midden in de Zoetemeerse woonwijk Meerzicht, ligt dit terrein verscholen. Een prachtig gerestaureerde boerderij met bijgebouwen en veel groen. Niet voor niets is het een gewilde trouwlocatie. Dit rijksmonument uit 1640 heeft een restaurant, maar ook een gedeelte voor private dining of bijvoorbeeld vergaderingen.

Over Hofstede Meerzigt

Bekende chef Herman den Blijker kocht in 2007 dit restaurant, maar deed het van de hand om zich te focussen op enkele van zijn andere restaurants. Chef-kok Alain Adriaanse, kookte in de tijd dat Den Blijker eigenaar was al in Meerzigt en is sinds enkele jaren mede-eigenaar van het restaurant. In Den Haag en omstreken staat Hofstede Meerzigt zeer goed aangeschreven. De sfeervolle locatie, waarbij oud en nieuw prachtig worden gecombineerd en de topkwaliteit eten zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zo is het private dining gedeelte voorzien van een prachtige glazen wand die dienst doet als wijnstellage.

wijnkast Meerzigt

Eten op topniveau

Bij Hofstede Meerzigt wordt gekookt op topniveau. De gerechten zijn klassiek met een twist en zelfs een vleugje humor op zijn tijd. Wat te denken van de ‘sla’ die we voorgeschoteld kregen. Op het ook leek het gewoon een halve krop sla. Echter bleek het mooi geportioneerd te zijn en onder de krop sla lag burrata en tomaat. Samen een superlekker gerecht. Wat er echt bovenuit stak was de krab met een beurre noisette mousse. Alhoewel de duiffilet met foie gras (terwijl ik niet van foie gras houd) ook heel erg lekker was! Bij elk van de gerechten kwam een mooie wijn, want ook van wijn hebben ze veel verstand. Dat laatste is overigens niet gek, want ze delen het terrein met wijnimporteur L’Exception. Zo kunnen ze dus de nodige kennis en inspiratie uitwisselen.

Koken met sterren

Alain Adriaanse starring Ron Blaauw

In 2018 is er een speciaal concept: Alain starring….. Elke maand (m.u.v. de zomervakantie) is het de beurt aan een andere sterrenchef uit binnen- of buitenland. Ik had de eer te zijn uitgenodigd voor de editie met Ron Blaauw. Deze editie was binnen no-time uitverkocht. Ook andere edities zitten snel vol. Op deze bijzondere avonden kookt chef Alain samen met een sterrenchef en diens team. En dat staat garant voor mooie, en bijzondere gerechten.

Je kunt op de site kijken welke edities nog gepland staan. Deze lijst wordt telkens aangevuld. Om dit moment kun je intekenen voor Alain starring Lucas Rive op 10 september 2018. De kosten bedragen € 135,- per persoon all-in. Je krijgt voor dat geld dus een 5-gangen diner en bijpassende dranken.

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *