Haarlemmerstraat

  • Haarlemmerstraat
  • Haarlemmerstraat, Amsterdam
  • Amsterdam
Haarlemmerstraat
Haarlemmerstraat

Ben je weleens op de Haarlemmerstraat geweest in Amsterdam? Nee? Dan zou ik nu in de trein of auto springen. Zelf ontdekte ik de straat enkele weken geleden min of meer per toeval toen ik met Vanessa a.k.a. Culinessa door de stad liep. Een week later ging ik terug en nam vriendlief en een gezonde eetlust mee. De Haarlemmerstraat is een van de leukste straatjes van Amsterdam, helemaal als je een foodie bent! Restaurantjes en deli’s, maar ook taartenshops, theewinkels en worstenmakers. Lees mee en ontdek dé hotspots van de Haarlemmerstraat.

Vinnies Deli

Rueben's sandwich

Buiten Noord-Amerika heb ik sowieso zelden een Rueben’s sandwich gezien, laat staan een lekkere! Vinnies Deli is een hippe deli/broodjeszaak met Amerikaanse stijl broodjes. Denk aan dikke boterhammen met pastrami of roast beef. Ik had zelf de klassieke Rueben’s sandwich, welke bestaat uit pastrami, zuurkool, kaas en augurk (ok, als ik dan toch een kritiekpuntje moet hebben, iets te veel kaas, maar verder heerlijk!). Vriendlief had een sandwich met roast beef en koriandersaus. Goedkoop was het niet, bijna € 20,- voor 2 broodjes, maar je krijgt dan ook flinke units!

Vinnies deli

Vinnies deli, Haarlemmerstraat 46, 1013 ES Amsterdam

Tea bar

tea bar

Ontelbaar veel verschillende soorten thees. Bij de tea bar kun je ze allemaal ruiken en vervolgens zelf scheppen. Er zijn klassieke thees, maar ook spannendere smaken als pink fizz (champagne cassis), rooibos lemon sorbet en de bestseller notendroom. De thees kun je in een zakje scheppen, maar ook in een mooi blikje. Mocht je er helemaal verslingerd aan raken? Tea bar heeft ook een webshop!

Tea Bar, Haarlemmerdijk 71, 1013 KC Amsterdam / www.teabar.nl

Ibericus

Ibericus

Vleesliefhebbers opgelet, hier hun je hele hammen krijgen. In alle soorten en maten. Zoals de naam al doet vermoeden, Iberische ham, gerund door echte Spanjaarden. Achterin de zaak is een stukje ingericht als echte Spaanse tapasbar. Je kunt er ook andere vleeswaren en (manchego)kaas kopen.

Ibericus, Haarlemmerstraat 93, Amsterdam

Mondo Mediterraneo

Mondo Mediterraneo

Aan de ene kant een trattoria waar je Italiaanse delicatessen, zoals antipasti, desserts en pastagerechten kunt kopen. Aan de andere kant een winkel waar je bijvoorbeeld 5 literflessen olijfolie kunt kopen of olijfolie kunt tappen uit grote vaten.

Mondo Mediterraneo, Haarlemmerstraat 68, Amsterdam

Stach

Stach

Chocolade, rustieke broden, wijnen, olie, nootjes, popcorn, cake, magnetronmaaltijden, sappen, chips: zomaar een greep uit het assortiment van Stach. De winkel ziet er prachtig uit en verkoopt vooral biologische producten en de wat meer high-end merken. Heb je een feestje en zoek je net wat dingetjes om het af te maken? (denk bijzondere borrelnootjes, lekkere broden en interessante sapjes) Dan is Stach waarschijnlijk de place to be!

Stach, Haarlemmerstraat 150, Amsterdam

Petit gateau

petit gateau

Wil je jouw taartskills perfectioneren? Dat kan hier. Wil je gewoon lekker een éénpersoonstaartje eten? Dat kan hier ook! De voorkant van Petit Gateau is een winkel met een kust aan kleine, éénpersoonstaartjes. Achterin de winkel kun je zien hoe de taarten worden gemaakt én kun je workshops volgen. Op de website van Petit Gateau kun je zien welke workshops en kun je je bijvoorbeeld inschrijven om macarons, brioches of een charlotte russe te maken.

Petit Gateau, Haarlemmerstraat 80, Amsterdam. Kijk op www.petitgateau.nl voor het actuele workshopaanbod.

Jay’s Juices

Jay inspireerde ons om een juicer te kopen. Met een menu van wel 100 combi’s zit er altijd wel iets bij dat je aanspreekt. Ik nam een kokos-mango-aardbeien sapje. Jerôme een groentesapje, met veel gember. Alles wordt vers gemaakt en zelf vers gesneden. De jonge kokosnoot voor mijn juice werd voor mijn ogen overmeesterd. De klant voor ons kreeg een vers gebrouwen tarwegrassap (onderdeel van “It’s a wonderful day”). Gras knippen, in de juicer en hoppa.

Jay’s Juices, Haarlemmerstraat, Haarlemmerstraat 14, Amsterdam

Wat is jouw favoriete food-gedeelte van Amsterdam? Of vind je dat er een andere stad is die veel interessanter is voor foodies? Laat het weten in de comments!

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

7 reacties op “Haarlemmerstraat

  • shannon

    Super leuke straat! Ik hou van de teabar en le petit gateaux!! Zo ontzettend leuk. Er zit ook een salade winkeltje waar alles zelfgemaakt is. Diverse soorten humus, couscous etc heel leuk! Je krijgt ook vaak wat mee om te proeven (ik dan haha)

    Beantwoorden
  • Sytske van der Sluis

    Vandaag de tartelette workshop bij petit gateau gevolgd naar aanleiding van deze blog. Heel erg leuk, een echte aanrader.

    Beantwoorden
  • melanie

    Beste Blogger,

    Allereerst mijn complimenten voor je nette verzorgde blog! Ik kwam op je blog en trof daar zeer waardevolle informatie aan over Amsterdam. Je lijkt me een echte expert als het gaat over alles in en rond Amsterdam.

    Als Expedia hebben wij onlangs een flink aantal reisgidsen gelanceerd, waaronder een gids over Amsterdam. Deze gidsen geven waardevolle tips en informatie over wat er zoal te doen is in bv. Amsterdam.

    Natuurlijk willen we dat de informatie in de reisgidsen zo actueel en relevant mogelijk

    is. Als expert over Amsterdam, zijn we daarom erg benieuwd wat je vindt van de reisgids op [link verwijderd]. Jij kunt deze informatie namelijk als geen ander beoordelen.

    We zijn erg nieuwsgierig naar jouw feedback. Heb je bijvoorbeeld nog aanvullende informatie of unieke tips, die echt niet kunnen ontbreken? Laat het ons weten!

    Heb je waardevolle tips? Dan hebben we zelfs de mogelijkheid tot het plaatsen van jouw persoonlijke Google+ badge bij een van de thema’s binnen jouw reisgids.

    We kijken uit naar jouw persoonlijke reactie!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *