Kippig

 • Kippig
 • Loeff Berchmakerstraat 15
 • Utrecht
Kippig

Verwacht geen 'sit-down' restaurant, maar wel heerlijke kip die je kunt afhalen of in de kroeg kunt laten bezorgen!

Kippig

Kip is hot en happening, Culy schreef het al eind vorig jaar. Na hamburgers is het nu de beurt aan kip: de kiprestaurants zijn in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan Van ‘t spit in Amsterdam. Utrecht heeft sinds kort Kippig. Een restaurant dat kip serveert, van het spit. Naast kip kun je er diverse bijgerechten krijgen zoals frietjes, appelmoes, couscoussalade en roergebakken aardappels met spek en erwten (‘bonne femme’).

Kip in de kroeg

Wat leuk is bij Kippig is dat je er kunt afhalen, maar…. je kunt ook bestellen in een aantal Utrechtse kroegen zoals de Voortuin en Flater. Geinig toch? Zit je lekker aan je drankje, kun je intussen lekker kip bestellen én eten! Daarentegen kun je bij Kippig niet rustig zitten en eten, simpelweg, omdat er geen ruimte voor is. Toch ziet het er wel heel uitnodigend uit vanbuiten door het gebruik van frisse kleuren en het feit dat je zo de keuken in kijkt.

bij Kippig kip van het spit

Wij namen de proef op de som en gingen voor een halve kip van het spit de roergebakken aardappels, couscous en appelmoes. Ik moet zeggen dat ik, als (ex-)Betuwnaar, meteen blij werd toen ik hoorde dat de appelmoes zelfgemaakt is met appels uit de Betuwe. Uiteraard namen we alles mee naar huis. Konden we meteen testen of het bij thuiskomst nog warm zou zijn. Meteen punten gescoord, want gelukkig, het eten was nog warm. Het meest belangrijke: de kip was heerlijk zacht en mals en lekker gekruid. De appelmoes vond ik ook lekker, fijn dat er nog stukjes inzitten en dat het fris van smaak was. Over de couscoussalade waren we minder enthousiast: deze had niet heel veel smaak.

Prijzen Kippig

De prijzen voor bij Kippig zijn prima. Voor€ 7,50 heb je een halve kip waar je met z’n tweeën van kunt eten. Voor € 12,50 heb je een hele kip. De appelmoes is bijvoorbeeld € 2,75 en de couscoussalade € 3,75. Houd er trouwens rekening mee dat de kip een paar uur moet garen, dus dat je op tijd bestelt! Ben je niet op tijd? Niet getreurd, je kunt ook kiezen voor kipspiesjes, die zijn wel snel te bereiden

Eindoordeel Kippig

Verwacht geen ‘sit-down’ restaurant, maar wel heerlijke kip die je kunt afhalen of in de kroeg kunt laten bezorgen!

DSC_0779 DSC_0775

Pluspunten

 • Lekkere, malse en goed gekruide kip
 • Bezorgt tot in de kroeg
 • Goede prijzen
 • Zeer goed niveau voor afhaalmaaltijden
 • Alles vers en zelfgemaakt, zo veel mogelijk lokale producten

Minpunten

 • Alleen afhalen en bezorgen, je kunt hier niet zitten
 • Couscoussalade was wat flauw
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.