Zenwich café

 • Zenwhich
 • Padualaan 101
 • Utrecht
Zenwich café

Zenwich is een enorme aanwinst voor Utrecht, met hun ontzettende gastvrijheid, lekkere desembroodjes en heerlijke zelfgemaakte East meets West belegsoorten, is dit een aanrader voor iedereen!

Zenwich eigenaar

Een laid-back, Zuid-Oost Aziatisch of misschien wel Australisch gevoel. Heerlijke fusion broodjes, alles vers en zelfgemaakt. Dit somt Zenwich café op. Sinds een maand of twee vind je op de Utrechtse Voorstraat een kleine, knusse broodjeszaak met een mooi terras, pal in de zon. Als je binnenkomt waan je je heel even op vakantie.

Op vakantie in Singapore of misschien zelfs wel Australië. En dan moet je nog met het eten beginnen! De zaak is niet groot, maar heb je eenmaal een plekje bemachtigd dan kun je naast van je broodje ook genieten van de kunst aan de muur. Kleine lokale artiesten hangen hier hun kunstwerken op om zo voor extra bekendheid en extra verkopen te zorgen.

theebloem

Het beleg op de broodjes is allemaal vers gemaakt door eigenaar Frank: van het langzaam gegaarde rundvlees tot aan de gemarineerde zalm. Alleen de beenham komt zo van de slager, verder is alles zelf vers door hem gemaakt. Daarnaast wordt het geserveerd op een biologisch zuurdesembroodje. Wij proefden het langzaam gegaarde rundvlees met ponzusaus, de gemarineerde zalm en de Indonesische kipsaté. Om te drinken een groot glas sinaasappel-wortel-gember sap en een thee gemaakt met een theebloem.

sinaappel-wortel-gembersap broodje gemarineerde zalm

Zenwhich Café my cup of tea

De stijl van eten is helemaal mijn ‘cup of tea’. Ik ben dol op fusion eten en keek dan ook uit naar het proberen van deze broodjes. Ik werd niet teleurgesteld. Sterker nog, ik was blij verrast. Het langzaam gegaarde rundvlees was supermals en heerlijk van smaak. De zalm had een perfecte balans van zoet en zout en de saté is echt niet te vergelijken met de saté die je normaal op een broodje krijgt. Dit is de échte Aziatische saté, zoals ik hem ook in Indonesië at. De hoeveelheid beleg vond ik ook prima. Niet té veel, zodat je het niet meer normaal als een broodje kunt eten, maar ook zeker niet te karig. Dan de sap, lekker en ook vooral lekker veel. Zeker het geld waard dus!

Pluspunten

 • Op een goede, centrale locatie
 • Vrijwel alles is zelfgemaakt
 • Heerlijke 'fusion' smaakcombinaties
 • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Gastvrije service
 • Je waant je even op vakantie

Minpunten

 • Klein dus niet veel zitplaatsen (wel perfect voor een sandwich to go)
 • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

8 reacties op “Zenwich café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *