Kluis restaurant: verfijnd internationaal dineren in een oude goudkluis

  • Kluis
  • Haarlemmerstraat 118
  • Amsterdam
Kluis restaurant: verfijnd internationaal dineren in een oude goudkluis

Dat er op de Haarlemmerstraat in Amsterdam veel te beleven is, ontdekten we al jaren geleden. Er is intussen een hoop bij gekomen. Waaronder restaurant Kluis.

Goudkluis

Dit restaurant bevindt zich in en boven, jawel, een oude kluis. Niet zomaar een kluis, maar de voormalige goudkluis van De Nederlandse Bank. Waar vroeger de kluis zelf huisde, is nu een heuse wijnkelder gemaakt. En het luikje naar buiten toe is nu slechts een aandenken aan de tijd waarin dit als een soort geheim luikje fungeerde. Boven bevindt zich het restaurant zelf. Een ruim opgezet restaurant met lekker veel ruimte tussen de tafels en dus voldoende privacy.

voormalige goudkluis is nu een wijkelder

Tasting menu

Bovendien is er een grote bar op de begane grond. De vibe is relaxed en wij kiezen voor een 4-gangen menu. Je kunt los a la carte bestellen of je kunt gaan voor een tasting menu. Bij een tasting menu heb je de keuze uit 3-, 4-, 5- of 6-gangen waarbij je ook nog eens een amuse van het huis krijgt. We praten even met de Schotse chef die verantwoordelijk is voor het menu. Op het eerste oog lijkt het wellicht rommelig met ingrediënten en gerechten van over de hele wereld. Maar in de praktijk komt het heel goed samen en is er juist veel samenhang. Het is geen verrassing dat de chef op veel verschillende plekken heeft gewoond en gekookt en zich hier ook door liet inspireren. En natuurlijk een beetje door de Haarlemmerstraat zelf. Want zoals hij zelf aangeeft, dat is een ontzettende melting pot van verschillende culturen.

Knettersuiker

We eten o.a. heerlijk malse octopus met cavolo nero, parelhoen met knolselderij en zeeduivel met geroosterde prei. Allemaal goed om smaak en prachtig opgemaakt. Het klapstuk is misschien wel het dessert: een sticky toffee pudding met abrikoos en ganduja. Een vleugje knettersuiker maakt het helemaal af. En maakt dat ik heel binnenkort ook knettersuiker wil kopen om mee te experimenteren ;-).

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *