Lekker thuis ‘uit eten’

  • Overal
Lekker thuis ‘uit eten’
thuis uit eten met Chefplaza

Een paar weken geleden werd ik benaderd door ChefPlaza, een start-up uit Rotterdam, een soort Marktplaats voor chefs. Op hun website kun je een chef zoeken die bij jou thuis komt koken. Op de site zie je de beschikbaarheid, iets over de chef zelf en het beoogde menu. De chef komt bij je thuis en het enige wat jij hoeft te doen is achterover zitten en je in de watten laten leggen, alsof je uit eten bent maar dan thuis!

Chef Twan

Hartstikke leuk om te testen, leek mij zo! Onze ouders en mijn broertje waren gewillige proefpersonen en kwamen dus gezellig naar ons toe voor deze ervaring. Chef Twan kwam aan en had echt alles bij zich. Zijn ingrediënten, maar ook tafellinnen, wijnen, glazen, servies, bestek. Zelfs aan wat sfeerkaarsen had ‘ie gedacht.

Chefplaza

Twan gaat de keuken in en ‘doet zijn ding’. Als blijkt dat we iets te vieren hebben, speelt hij daar heel mooi op in. Hij komt aanzetten met een fles bubbels! Erg fijn :-)! Wat volgt zijn een viertal gangen voorafgegaan door een amuse. De amuse is een paprika soep en wordt gevolgd door een ceviche.

Je moet ervan houden, maar bijna iedereen vond het heerlijk. Een mooie zuurbalans en smaken die helemaal in verhouding zijn. Het wordt geserveerd op een bedje van couscous. Hoewel alle gerechten uit andere werelddelen komen, sluit het toch goed bij elkaar aan.

Sinaasappel

Het overkoepelende element lijkt sinaasappel en dat brengt alles mooi samen. Indiase gehaktballetjes met rijst, gebraden rosbief met aubergine en tot slot sabayon met kweepeer. Bij elke gang vertelt onze kok wat het is, én vertelt hij vol passie over de wijn die hij erbij heeft uitgezocht. Het diner was een groot succes, getuige de onderstaande quotes!

“Met een thuiskok als Twan kun je thuis uit eten zonder de nadelen ervan!”

“Ik vond het diner erg geslaagd. Natuurlijk, het gezelschap kon niet beter ;-). Ook het eten, verzorging, bediening en presentatie vond ik uitstekend!”

“Een perfect alternatief voor een avondje uit eten. En…. geen discussie over wie de BOB is (tenminste, bij de hosts!) ;-)”

“Buiten dat hij erg lekker kan koken, was het ook een heel aardig persoon! Niet onbelangrijk als je bij mensen thuis gaat koken.”

“Het viel mij op dat Twan met simpele ingrediënten iets heel lekkers kon bereiden!”

Hoe het werkt

Een chef inhuren via ChefPlaza is overigens erg makkelijk. Je vult je woonplaats en de datum in en je ziet wie er beschikbaar zijn. Ook de prijs en andere opties zie je meteen. Ik kan het dan ook van harte aanbevelen! Misschien is het zelfs iets om te doen tijdens de feestdagen? Of als je iets te vieren hebt: op werk of thuis.  Bedankt Twan en ChefPlaza, het was een hele memorabele, lekkere en gezellige ervaring!

Chefplaza
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Lekker thuis ‘uit eten’

  • Jenny

    Heerlijk lekker thuis culinair genieten. In onze nieuwe keuken zit binnenkort een hoop professionele apparatuur. Ik kan niet wachten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.