My Place | Element hotel

  • My Place
  • A.J. Ernststraat 577
  • Amsterdam
My Place | Element hotel

My Place is een leuk restaurant voor expats, maar ook een goede uitvalsbasis voor mensen die bijvoorbeeld lekker willen shoppen op het Gelderlandplein.

Het winkelcentrum op het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid werd onlangs heropend. Dit winkelcentrum huist een aantal mooie high-end merken. En het Element hotel. Element Hotel is een hotel dat zich voornamelijk richt op ‘extended stays’, dus bijvoorbeeld expats. De studio’s zijn groter dan de gemiddelde hotelkamer en gasten kunnen zelf kiezen wat ze graag zelf doen en wat ze willen laten doen. Naast dat het een hotelfunctie heeft, is er ook een restaurant, een café en een dakterras. Op het dakterras is een andere menukaart waar o.a. wordt gelet op food & wine pairing. Wij werden uitgenodigd in het restaurant en aten daar onder meer een lekker gekruide Koreaanse beef bulgogi, een mooi stukje rundvlees met knapperige groentjes en een bread en butter pudding van glutenvrij brood.

Wat opvalt is de frisse kleuren en materialen die wat Scandinavisch aandoen, het is er heel open en licht en tegelijkertijd gezellig. Ook de bediening speelt hier een grote rol in en is er gastvrij. We praten met de F&B director en de General Manager die ons vertellen dat ze naast de hotelgasten en de walk-ins van het winkelcentrum ook Amsterdammers én mensen van daarbuiten willen trekken. Het menu is internationaal, maar toch ook lokaal. Er wordt zo veel mogelijk met lokale producten gekookt. En, zo vertelt de General Manager Jan-Willem lachend, heel af en toe vraagt een gast om een schaal bitterballen. Er worden dan wel alternatieven gegeven, maar als iemand echt een schaal bitterballen wil, dan geven we die gewoon.

Terug naar onze maaltijd. Het is een lunch, maar wel een zeer uitgebreide zodat we van alles kunnen proeven. De bulgogi is meteen favoriet bij mij. Heerlijk mals vlees, precies goed gekruid, op een knapperig bedje van sla. Zoals het zou moeten zijn! Op het moment van schrijven wordt er nog gewerkt aan een breed palet drankjes, dus we houden het bij water en een smoothie. De hoofdgerechten van zalm met groente en de steak zijn beide prima, maar niet heel spannend, dus dat is een lichte tegenvaller. Het dessert van chiapudding vind ik iets te hipsterig voor dit restaurant, maar de bread en butter pudding daarentegen is lekker en wordt leuk geserveerd!

My Place is een leuk restaurant voor expats, maar ook een goede uitvalsbasis voor mensen die bijvoorbeeld lekker willen shoppen op het Gelderlandplein. Ik ben erg benieuwd naar de food & wine pairing op het dakterras, reden dus om nog eens terug te komen!

parelcouscous

 

Pluspunten

  • Goed bereid eten
  • Veel gebruik gemaakt van lokale ingrediënten
  • Focus op groente
  • Parkeergelegenheid

Minpunten

  • Geen hele verrassende ingrediënten of gerechten
  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *