nNea: Napolitaanse pizza’s in een heel nieuw (overheerlijk) jasje!

  • nNea
  • Bilderdijkstraat 92
  • Amsterdam
nNea: Napolitaanse pizza’s in een heel nieuw (overheerlijk) jasje!

Napels is de bakermat van de pizza’s. Hier werden in de 17e eeuw de eerste hedendaagse Italiaanse pizza’s geboren. nNea is een nieuwe pizzeria in Amsterdam Oud-West met wortels in Napels. Verwacht echter geen traditionele pizza’s hier!  Deegmeester & pizzaiolo Vincenzo Onnembo komt ook uit Napels, maar gaat voor een heel nieuw type pizza. Niet de pizza die je gewend bent, maar iets anders. Vincenzo heeft lang geëxperimenteerd met een geheel nieuwe stijl pizza.

Hij kan dat als geen ander aangezien hij is uitgeroepen tot een van ‘s wereld 10 beste pizzabakkers ter wereld. En dat kunnen we nu dus zelf in Amsterdam gaan ervaren. Hij past een stukje ‘bakery science’ toe om zo tot zijn perfecte pizza te komen. Dit betekent een deeg wat ruim 38 de tijd heeft om te rijzen.

houtoven pizza's

nNea = fluffy pizza’s

Dit resulteert in super fluffy pizza’s bij nNea. Fluffy, elastisch, wolkenzacht. De pizza’s hebben een opstaande rand en heerlijke, originele toppings. Natuurlijk kun je hier een klassieke pizza Margerita bestellen, maar ook meer exotische pizza smaken. Allen met super verse en mooie ingrediënten. Wat dacht je van de vegan quattro pomodori met 4 soorten uiterst smakelijke type tomaten? Een absolute hit bij tomatenlover Jerôme! Of de Kaas ‘n Cactus met verschillende Italiaanse kaassoorten, walnoten en een cactus confiture? Precies op die sweet spot van zoet en hartig mét de crunch van de nootjes.

Pizza perfectie

Als gast kijk je zo de keuken in waar de pizzabakkers gepassioneerd hun deeg perfectioneren en toppen tot in perfectie. Met precies de juiste verhoudingen van elk element zoals het een ‘pizza wetenschapper’ betaamt. Zin in een glaasje wijn bij je pizza? Dan ben je ook aan het goede adres. Het grotendeels vulkanische gebied rondom Napels is één van Italië’s oudste wijnregio’s met bijzondere en exclusieve druivensoorten. Je vindt hier dan ook vooral onbekendere, kleinschalige wijnen en dat voor een heel schappelijke prijs. Na je pizza nog ruimte over? Ga voor Italiaanse klassiekers als tiramisú of de torta della nonna. Het dessert wisselt dagelijks, dus laat je verrassen!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *